Turgutlu Mabem Hizmete Açıldı

Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin il genelindeki eğitim hamlelerinden bir tanesi olan MABEM, Turgutlu’da da resmen hizmete başladı.

Turgutlu Mabem Hizmete Açıldı
Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin Turgutlu’da hayata geçirdiği MABEM, törenle açıldı. Açılış törenine; Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, eşi Şeyda Ergün, Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin, eşi Bahar Şirin, Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Halil Memiş, MASKİ Genel Müdürü Yakup Koç, Genel Sekreter Yardımcıları Yılmaz Gençoğlu, Aytaç Yalçınkaya, MASKİ Genel Müdür Yardımcısı Erdal Nohutçu, Teftiş Kurulu Başkanı Ahmet Türkgüler, daire başkanları, MHP İl Başkanı Tanju Balatlı, Ülkü Ocakları İl Başkanı Murat Yörük, Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyeleri, Turgutlu Koordinasyon Şube Müdürü İbrahim Kutar, muhtarlar, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, şehit aileleri ve vatandaşlar katıldı.

Vatandaşların alkışları eşliğinde açılış alanına gelen Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Turgutlu Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği yönetimiyle selamlaştı ve sohbet etti. Daha sonra Turgutlu MABEM’de öğrenim gören ve Turgutlu Muay Thai Spor Kulübü bünyesinde müsabakalara katılarak dereceye giren öğrenciler, Başkan Ergün’e kazandıkları madalyaları takdim etti. Kick Boks Ege Bölge Şampiyonu Ayşegül Karaaslan, Muay Thai Türkiye üçüncüsü Murat Payan ve Güreş Türkiye Şampiyonu Harun Gülten’i tebrik eden Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün de, sporculara çeşitli hediyeler takdim etti. Türk Eğitim-Sen Turgutlu İlçe Temsilciliği de, Başkan Ergün’e eğitime katkıları nedeniyle teşekkür plaketi takdim etti.

"VATANINI MİLLETİNİ SEVEN GENÇLER YETİŞTİRECEĞİZ"

Manisa Büyükşehir Belediyesi Şehzadeler Mehteri konseriyle renklenen açılış töreni öncesi bir konuşma yapan Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin, “Bu binayı daha önce biz yaptık ve bitirdik. Daha sonra meclisimiz kararıyla Manisa Büyükşehir Belediyesi’ne devrini gerçekleştirdik. 600 öğrencimize hizmet veren bir eğitim yuvasını Turgutlu’muza kazandırma noktasında Büyükşehir Belediye Başkanımız Cengiz Ergün ile Turgutlu’muza kazandırdık. Bu binayı ilçemize kazandıran Başkanımız Cengiz Ergün’e huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Atatürkçü, vatanını milletini seven gençler yetiştireceğiz. Hayırlı, uğurlu olsun” dedi.

Eğitime hep destek

Şirin’in ardından söz alan Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün de, “Evlatlarımızın eğitimlerine en büyük katkıyı sağlamayı hedefliyoruz. Onları nasıl eğitirsek, gelişimlerini sağlayacak eğitimi verebilirsek, Atatürk çizgisinde, Cumhuriyet’e bağlı ve değerlerine sahip çıkan nesilleri yetiştirmemiz lazım. Bizim için en önemli görev bu. Bugün 600 öğrenciye bunu sağlamanın mutluluğunu yaşıyorum. Öğretmenlerimizin de bu noktada görevi büyük. Manisa merkezinde yüzde 95’lerin üstünde bir başarı oranına ulaşmanın da mutluluğu ayrı. Emin adımlarla, çizgimizi bozmadan bugünlere geldik. 700-800’lerden aldığımız sayıyı bugün 6 binin üzerinde öğrencimize eğitim imkanı sağlıyoruz. O açıdan bu tür hizmetlere hep destek vereceğiz” diye konuştu.

Konuşmaların ardından okunan dualar eşliğinde MABEM Eğitim Merkezleri’nin açılış kurdelesi kesildi. MABEM binasında inceleme yapan Başkan Ergün, Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin ile birlikte dershane içinde açılan ve eski Turgutlu fotoğraflarından oluşan sergiyi gezdi. Daha sonra sınıfları da inceleyen Başkan Ergün, öğrencilerle sohbet etti. MABEM öğretmenlerine ve öğrencilere başarılar dileyen Başkan Ergün, MABEM’in Turgutlu ilçesine hayırlı olmasını diledi. Açılışın ardından Başkan Ergün, düzenlenen kokteylde vatandaşlarla bir araya geldi, kendisiyle fotoğraf çektirmek isteyen vatandaşlarla bol bol hatıra fotoğrafları çektirdi.
Kaynak: İHA