Meslekte Kayseri Grubu Adaylarını Tanıttı

Meslekte Kayseri Grubu, Kayseri Serbest Muhasebe Mali Müşavirler Odası’nda yapılacak olan 22. Olağan Genel Kurul için adaylarını tanıttı.

Meslekte Kayseri Grubu Adaylarını Tanıttı
Meslekte Kayseri Grubu, yapılacak olan Kayseri Serbest Muhasebe Mali Müşavirler Odası 22. Olağan Genel Kurul için kentte bulunan bir restorantta aday tanıtım toplantısı düzenledi.

Grup adına konuşan Kayseri Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkanı Baki Gümüşoluk neden aday olduklarını şöyle anlattı:

“Meslekte Kayseri Grubu olarak odamızın Olağan 22. Genel Kurulu’nda sizlere ve mesleğe hizmet için oda kurullarına aday olacak arkadaşlarımızı tanıtmak ve meslek için, sizler için, mesleğin toplumda hak ettiği yeri alması için, meslektaşın işlerini kolaylaştırmak için, saygınlığını artırmak için, meslekte birliği ve dayanışmayı sağlamak için adaylarımızı tanıtmak ve yapacaklarımızı sizlerle paylaşmak için toplanmış bulunuyoruz. Sayın meslektaşlar, biz meslek sorunlarının birliktelikle çözüleceğini, birlik ve beraberliğin olduğunda mesleğin daha ilerilere götürüleceğine inanarak bu yola çıktık. Bu sebeple Meslekte Kayseri Grubu bir takım arkadaş gurubundan oluşmamaktadır. Herhangi bir siyasi ne beklentisi ne de yapısı vardır. Odamıza siyaseti bulaştırmadık, bulaştırmayacağız da. Hiçbirimizin buradan şahsi menfaat beklentisi ve başka amaçları yoktur. Hiçbirimiz burayı atlama tahtası olarak kullanma, başka ideallerimizi gerçekleştirme amacında değiliz. Bizler, sizlerden biri olmaya, mesleğe hizmet amacında olmaya talibiz. Bizim göreve talip olacak arkadaşlarımızın hiçbirinin herhangi bir disiplin cezası olamayan, hakkında sorumluluk raporu bulunmayan, odasına karşı aidat dahil her türlü görevini eksiksiz yapan meslektaşlardan oluşturduk. Burası bizim kırmızı çizgimiz, Bu konuda gözümüzden kaçan bir husus varsa bizleri uyarınız."

Çalışma prensibi olarak projeleri önemsediklerine dikkat çeken Başkan Gümüşoluk, “Yıllardır halledilemeyen, çözülemeyen ve mesleğimizin saygınlığını geriye götüren haksız rekabet sorunu hep önceliğimiz olmaya devam etmiş ve edecektir. Geçtiğimiz dönemde bu konuda epey çalışma yaptık. Bürolar gezilerek belge kullananlar tespit edilmeye çalışıldı. Liste kontrolleriyle asgari ücreti kontrol etmeye çalıştık, şikayetleri ısrarla takip ettik. Bu hususta disiplin cezaları verildi ve belgeler iptal oldu. Ancak bu tedbirler bu problemin tamamen çözülmesini sağlayamadı. 2013 yılı TÜRMOB Olağan Genel Kurulu’nda kabul edilen haksız rekabetle mücadele yazılımının bu sorunumuzu çözebileceğini düşündüğümüz için bu dönemde bu programa sahip çıktık. Bu konuda farkındalık eğitimleri yaparak sizlerin de sahiplenmesi için çalışmalar yaptık." ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Baki Gümüşoluk, Meslekte Kayseri Gurubu adayları katılımcılara tanıttı. 22. Olağan Genel Kurul’da aday listesi şu şekilde;

Yönetim Kurulu Aday Listesi: Baki Gümüşoluk, Ali Yedikaya, Laver Doğan, Alper Söğüt, Hasan Gündüz, Işıl Yalçın, Abdulbaki İnce

Disiplin Kurulu Aday Listesi: Mustafa Doğan, Baki Keser, Ahmet Özdin, Mustafa Düşgün, Sevda Özer

Denetim Kurulu Aday Listesi: Mustafa Öğütlü, Derya Çopuroğlu, Emine Koltuk
Kaynak: İHA