'Kadın Ve Spor Çalıştayı' Ankara'da Yapıldı

Manş Denizi'ni yüzerek geçen ilk kadın sporcu Aslan:'Herkes kadın olduğum için bunu başaramayacağımı söyledi ama bu beni daha da çok hırslandırdı'.

Başkent Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Spor Bilimleri Bölümü ile Kadınlar İçin Spor ve Fiziksel Aktivite Derneği'nin ortaklaşa organizasyonunda, 'Kadın ve Spor Çalıştayı' düzenlendi.

Başkent Üniversitesi'nden yapılan açıklamaya göre üniversite yerleşkesindeki çalıştayda, triatlet Vesile Yılmaz Anatça, Manş Denizi'ni yüzerek geçen ilk kadın sporcu Nesrin Olgun Aslan ve 'Kızlar sahada' projesinin kurucusu Actifit Spor ve Sağlık Hizmetleri Müdürü Melis Abacıoğlu, deneyimlerini anlatarak kadın ve spor üzerine konuşma yaptı.

Manş Denizi'ni yüzerek geçen ilk kadın sporcu olan Aslan, konuşmasında, 'Herkes kadın olduğum için bunu başaramayacağımı söyledi ama bu beni daha da çok hırslandırdı. Destek görmek yerine, çevremden sürekli evlenip çocuk yapmam yönünde telkinler aldım. Biz kadınlar maalesef bazı alanlarda yeteri kadar desteklenmiyor ve 2. plana atılıyoruz. Bu bizi yıldırmamalı. Ben yılmadım, azmettim ve Manş Denizi'ni yüzerek geçtim.' ifadelerini kullandı.

Akademisyenler, Gençlik ve Spor Bakanlığı temsilcileri, federasyon başkan ve temsilcileri, beden eğitimi öğretmenleri, antrenör ve sporculardan oluşan yaklaşık 100 katılımcının yer aldığı çalıştayda, kadınların ve kız çocuklarının, spora katılımında karşılaşılan sorunlar ve çözüm önerileri görüşüldü. Çalışmalar sonucu geliştirilen öneriler raporlaştırıldı.
Kaynak: AA