Isparta'da Şüpheli Hayvan Ölümleri

Isparta Jandarma Komutanlığı ekipleri, Sütçüler ilçesine bağlı İncedere Mahallesi'nde son 2 yılda telef olan 351 hayvanla ilgili çalışma başlattı Mahallede yaşayan T.K. isimli kişi, M.A'nın keçisine pire zehiri verdiğini itiraf etti

Isparta Jandarma Komutanlığı ekipleri, Sütçüler ilçesinde son 2 yılda telef olan 351 hayvandan birinin zehirlendiğini tespit etti.

Alınan bilgiye göre, Isparta Jandarma Komutanlığı ekipleri, iki kişinin şikayeti üzerine Sütçüler ilçesine bağlı İncedere Mahallesi'nde telef olan hayvanlarla ilgili çalışma başlattı.

Yapılan incelemede, mahallede 2 yılda 237 küçükbaş, 95 büyükbaş ve 19 eşeğin öldüğü belirlendi.

Bölgede yaşayanların ifadesine başvuran ekipler, hayvan ölümlerinin genellikle hafta sonu meydana geldiğini ve hayvan sahiplerinin ölümleri şüpheli bulmadıkları için şikayette bulunmadığı bilgisine ulaştı.

Bir müştekinin, mahallede diğer hayvan ölümlerine karşın M.K. ve ailesinin hayvanlarının telef olmadığını ileri sürdü. Müşteki, otlak sorunu nedeniyle çıkan kavgada darp edilen M.K'nın kardeşi T.K'yı hayvanların otlatıldığı alanda gördüğünü belirtmesi üzerine, soruşturma genişletildi.

İfadesi alınan T.K, ağabeyi M.K'nın M.A. tarafından darp edildiğini, olayın ardından ağabeyinin kendisine M.A'nın keçisine içirmesi için pire zehiri verdiğini ancak diğer hayvan ölümlerinin nedenini bilmediğini söyledi.

Söz konusu durum üzerine ekipler, M.K'nın evinde yaptığı aramada pire zehiri ele geçirdi. İfadesi alınan M.K, ve T.K. jandarmadaki işlemlerinin ardından serbest bırakıldı.

Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.
Kaynak: AA