İmam Hatip Ortaokulları Arasında Arapça Yarışması Düzenlendi

Sivas’ta İmam Hatip Orta Okulları arasında Arapça yarışması düzenlendi.

İmam Hatip Ortaokulları Arasında Arapça Yarışması Düzenlendi
Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından Akademi Lisan ve İlmi Araştırmalar Derneği’nin koordinasyonunda düzenlenen İmam Hatip Ortaokulları Arapça Etkinlikleri Yarışmaları Sivas ili elemeleri Merkez Huzur İmam Hatip Ortaokulu Koordinatörlüğünde Halk Eğitim Müdürlüğü salonunda yapıldı.

Türkiye’de Arapça öğretimini geliştirmek, modern metotlarla Arapçayı sevdirmek öğretmek ve Arapça’nın önemini kavratmak maksadıyla ’Arapça Öğretimini Geliştirme Projeleri’ kapsamında düzenlenen yarışmada öğrenciler birinci olabilmek için mücadele etti. Yarışmaya, merkez ve ilçelerden on üç okul katıldı.

Üç ayrı kategoride yapılan yarışmalarda Arapça Çocuk Şarkıları yarışmasında il birinciliğini Huzur İmam Hatip Ortaokulu öğrencilerinden Rumeysa Akkaya ve Şuhedanur Kara, Arapça Hikaye Canlandırma yarışmasında il birinciliğini yine Huzur İmam Hatip Ortaokulu öğrencilerinden Kevser Yaldız, Dilara Açıkalın, Şevval Diktaş ve Selenay Bayraktar, Arapça şiir okuma yarışmasında il birinciliğini Divriği Hüsnü Aydın Anadolu İmam Hatip Lisesi-Ortaokulu öğrencilerinden Şuheda Güngör kazandı. Yarışma sonuncunda başarılı olan öğrencilere çeşitli hediyeler verildi.

Yarışmaya Milli Eğitim Müdürü Mustafa Altınsoy’un yanı sıra, müdür yardımcıları , şube müdürleri, okul müdürleri, eğitimciler ile öğrenci ve velileri katıldı.

Yarışmada birinci olan öğrenciler bölge yarışmasında Sivas’ı temsil edecekler.
Kaynak: İHA