Hasköy'de Satranç Turnuvası Yapıldı

Muş’un Hasköy ilçesinde Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü’nce satranç turnuvası düzenlendi.

Hasköy'de Satranç Turnuvası Yapıldı
Hasköy Kaymakamlığı, Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü tarafından düzenlenen satranç turnuvasına ilçe halkı ilgi gösterdi. Öğretmenevi toplantı salonunda yapılan turnuvaya çok sayıda katılım oldu. Burada düzenlenen turnuvayla ilgili açıklamalarda bulunan Kaymakam Hüseyin Göktürk, ilçe genelinde satranca ilginin yüksek olduğunu ve bu durumun sevindirici olduğunu söyledi.

Düzenlenen organizasyonla çocukların daha sağlıklı vakit geçirdiğini ifade eden Kaymakam Göktürk, “Vatandaşlar arasındaki sosyal ilişkilerin sıkılaştırmasını amaçlıyoruz. İlçedeki kıraathanelerde sürekli olarak satranç oynanıyor” dedi.

İlçedeki kıraathanelerde sürekli olarak satranç oyunu oynandığını belirten Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Yaşar Özden ise, "Bu vesileyle ilçe kaymakamımız ilçe halkının talepleri doğrultusunda geniş katılımlı bir satranç turnuvası düzenlenmesi talimatı verdi. Amacımız vatandaşları bir araya toplayarak kaynaşmalarını sağlamak, ilgi duyulan satranç oyununun daha da yaygınlaşmasını sağlamaktır. Satranç oyunu sürekli düşünmeyi sağlayan aynı zamanda oyuncunun kişiliğini ve karakterlerini olumlu yönde etkileyen çok yönlü bir faaliyettir. Görsel zekanın gelişmesine katkı sağlar. Kurallara uymayı dostça oynamayı teşvik eder. Mevcut turnuva 16 yaş üstü erkekler, 16 yaş altı çocuklar ve bayanlara yönelik olmak üzere toplamda 3 ayrı kategoride düzenlendi.

Her grubun birincisine bin TL ve birincilik madalyası, ikincilere 500 TL ve ikincilik madalyası, üçüncülere ise 250 TL ve üçüncülük madalyası verildi.

Yoğun ilgi gören turnuvamızı bundan sonra her yıl düzenleyeceğiz. Turnuva il satranç federasyonu hakemleri tarafından yönetildi. İlçe halkı ve ilçe dışından gelen katılımcıların ilgisiyle gerçekleşen turnuva sonucunda dereceye girenlere ödül ve madalyaları ilçe kaymakamımız tarafından takdim edildi” şeklinde konuştu.

Turnuva ilçe Kaymakamı Hüseyin Göktürk tarafından ödül ve madalyaların takdimi ile son buldu.
Kaynak: İHA