Dikili'de 'Mülteci Kampı' Kurulacağı İddiaları

Belediye Başkanı Tosun: 'Oldu bittiye getirilerek bu kamplar kurulamaz'.

Dikili Belediye Başkanı Mustafa Tosun, Türkiye ve AB arasında imzalanan göçmenlerin geri kabulü anlaşması kapsamında ilçede 'mülteci kampı' yapılmasının gündemde olduğunu savunarak ilçe olarak buna karşı olduklarını belirtti.

Dikili Cumhuriyet Meydanı'nda belediye ve çeşitli sivil toplum kuruluşlarınca 'Mülteci Kampına Hayır' konulu bir protesto gösterisi düzenlendi.

Belediye Başkanı Tosun burada yaptığı konuşmada, Dikili'de bir mülteci kampı kurulmasının gündemde olduğunu, Kaynarca mevkisinde 800 bin metrekarelik alanın kamp için ayrıldığını öğrendiklerini ancak kendilerine resmi bir bilginin verilmediğini söyledi.

Dikili'nin turizm ve sera kenti olduğunu, mülteci kampı kurulması için uygun bir yer bulunmadığını savunan Tosun, 'Bu bölgede 20 bin kişinin yaşayacağı söyleniyor. Dikili bunu kaldırmaz. Bir kent üzerinde karar verilirken kentin yerel yönetimine de bilgi verilmesi ve katkı istenmesi gerekir. Oldu bittiye getirilerek bu kamplar kurulamaz' dedi.

İlçenin gelecek göçmenlerin ihtiyaçlarını karşılayabilecek bir altyapısının bulunmadığını ileri süren Tosun, göçmenlerin istihdam açığı bulunan bölgelerde kabul edilmesi gerektiğini belirtti.

Grup, basın açıklamasının ardından dağıldı.
Kaynak: AA