Alperenlerden Muhsin Yazıcıoğlu Fotoğraf Sergisi

Samsun Alperen Ocakları üyeleri, Muhsin Yazıcıoğlu’nu ölümünün 7. yılında anmak için fotoğraf sergisi düzenledi ve basın açıklaması yaptı.

Alperenlerden Muhsin Yazıcıoğlu Fotoğraf Sergisi
Alperen Ocakları, BBP’nin Kurucu Genel Başkanı merhum Muhsin Yazıcıoğlu için Gazi Caddesi Gazi Müzesi önünde fotoğraf sergisi açtı. Ocak üyeleri daha sonra ellerine aldıkları pankartlarla ve olay gününü anlatan dövizlerle basın açıklaması yaptı.

Helikopter kazasında hayatını kaybeden 6 kişiyi de minnetle andıklarını belirten Alperen Ocakları Samsun İl Başkanı Ömer Akkoyun, “Helikopterde bulunan Erhan Üstündağ, Murat Çetinkaya, Yüksel Yancı, Pilot Kaya İstektepe ve gazeteci olan 112 Acil ile defalarca konuşup telefonun ucundaki sağlık görevlisine ‘Yerimizi bulamadınız mı hanımefendi’ diye adeta yardım çığlıklarını atan İsmail Güneş her daim hatırlanacak ve unutturulmayacaktır. Ve sonuç itibariyle 21. YY. ortasında Türkiye’nin göbeğinde devletimiz bir milletvekilinin de içinde bulunduğu helikopteri tamı tamına 3 koca gün sonra bularak itibarını ve otoritesini karlar altında bırakıp Alperenleri ve Ülkücüleri yetim bırakmıştır. Kaza yerinin bulunması ve kaza yerine ulaşılması nasıl bir vahametse, kaza sonrasında kurulan ve kazayı aydınlatmaya dönük kurul komisyon ve benzerlerinin çalışmaları ise en az o kadar vahamet verici durumdadır. Kaza sonrasında kaza yerindeki görüntüler basına servis edilince helikopterin başında helikopterin beynini söken güvenlik güçlerinin fotoğraflarından sonra dönemin Cumhurbaşkanı Sayın Abdullah Gül ‘Helikopterin hafızasını keçiler sökmedi ya’ diyerek birinci ağızdan ihmaller zincirini adeta doğrulamıştır” dedi.

Basın açıklamasının ardından etkinlik sona erdi.
Kaynak: İHA