Yıldızlar Topluluğu, CRR'de Konser Verecek.

Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası'nın daimi şefi Gürer Aykal yönetimindeki Yıldızlar Topluluğu, 21 Nisan'da Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda sanatseverlerle buluşacak.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Kültür Daire Başkanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, genç yeteneklerden Emre Engin ve Can Çakmur'un yer aldığı topluluk, Wolfgang Amadeus Mozart'ın 'Keman Konçertosu No.3 K.216 Sol Majör', 'Piyano Konçertosu No.9 K.271 Mi Bemol Majör' ve 'Senfoni No.34 Do Majör K.338' eserlerini yorumlayacak.

Müzik eğitimine Ankara Devlet Konservatuarı'nda başlayan Gürer Aykal, Necdet Remzi Atak'ın öğrencisi olarak 1963'te Keman Bölümü, Adnan Saygun'un öğrencisi olarak da 1969'da Kompozisyon Bölümü'nden mezun oldu. Aynı yıl İngiltere'ye giderek Londra'da orkestra şefliği okuyan Aykal, okulu birincilikle bitirdi.

1975'te Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası'nın sürekli şefliğine atanan Aykal, Avrupa'nın önde gelen orkestralarıyla sayısız konserler verdi. ABD'de Indiana Üniversitesi, Teksas Tech ve UTEP üniversitelerinde ileri orkestra şefliği dersleri verdi. Müzik alanındaki uluslararası başarıları ve hizmetleri nedeniyle Aykal'a 1981'de 'Devlet Sanatçısı' unvanı verildi. Birçok devlet nişanı ve başarı ödülü alan Gürer Aykal, 1999'da kurduğu Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası'nın onursal şefi olarak görevine devam ediyor.

Yıldızlar Topluluğu'nda yer alan Emre Engin, kemana başladığı 2001'den beri ulusal ve uluslararası birçok masterclass ve festivale katıldı. Katıldığı birçok yarışma ve odisyonda ödül kazandı. Londra Royal Festival Hall, Londra Steinway Hall, St. James’s ve St. Pancras Church, Londra Britten Theatre, Madrid Music Above Park House ve İş Sanat Milli Reasurans Resital Salonu gibi önemli mekanlarda konserler veren genç müzisyen, viyolacı Cong Wu ve çellist Thomas Dega ile yaylı trio olarak oda müziği çalışmalarını sürdürüyor.

Piyanoya, Leyla Bekensir ve Ayşe Kaptan ile başlayan Can Çakmur da 2009'dan bu yana Emre Şen ile çalışmalar yapıyor. Lisans eğitimine Almanya-Weimar'da 'Franz Liszt Hochschule für Musik'de devam eden Çakmur, 5. Donizetti Klasik Müzik Ödülleri'nde 'Yılın Çıkış Yapan Müzisyeni' (18 Yaş altı) ödülüne layık görüldü.

Kaynak: AA