Özaltun, STK Temsilcileriyle Bir Araya Geldi

Konya’nın Beyşehir İlçe Belediye Başkanı Murat Özaltun, Beyşehir’de faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle istişare toplantısında bir araya geldi.

Özaltun, STK Temsilcileriyle Bir Araya Geldi
Bir restoranda verilen yemek programında, Beyşehir Sivil Toplum Kuruluşları (STK) Platformu’na mensup ilçede faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşlarının başkanları ile buluşan Özaltun, toplumun her kesimi gibi sivil toplum kuruluşlarıyla da sık sık bir araya gelip hayata geçirecekleri proje ve hizmetler ile Beyşehir’i ilgilendiren konularda istişare etmeye, danışmaya ayrı bir önem verdiklerini söyledi.



Daha önce de STK temsilcileriyle bir araya geldiklerini hatırlatan Özaltun, bir önceki istişare toplantısından sonra bölgede yürütülen proje ve çalışmalar hakkındaki son gelişmelerle ilgili bilgilendirmelerde bulundu. Antalya’da açılışı 22 Nisan’a alınan Türkiye’nin ilk uluslararası botanik fuarı olan EXPO 2016’da Beyşehir Belediyesi olarak da stantlarının olacağını ve bunun için çalışmaların sürdüğünü anlatan Özaltun, burada açacakları stantla Beyşehir’i fuarı ziyaret etmesi beklenen 8-10 milyon civarındaki yerli ve yabancı ziyaretçilere tanıtmayı hedeflediklerini belirtti.

Yapım çalışmaları tamamlanan İskender Park mesire alanına da değinen Başkan Özaltun, burada Beyşehir Belediyesi tarafından inşa edilen bungalov evler ile kır lokantasının da bittiğini ve 28 Nisan’da işletilmek üzere ihaleye çıkılacağını aktardı. Beyşehir Gölü kıyı kenar çizgisi ile ilgili çalışmalardan da bahseden ve balıkçı barınağı ile yüzer yat limanı konusunda Ulaştırma Bakanlığı’na ilgili dosyaların sunulduğunu anlatan Özaltun, “Ödenek ayrıldıktan sonra inşallah bu sene ihalesinin yapılmasını hedefliyoruz. Buradaki çalışmalar tamamlandıktan sonra balıkçı barınağı ve yüzer liman seyir tekneleri ile kıyı şeridinde yeni bir cazibe merkezi alanı oluşturacak” dedi.

"YÜZME HAVUZU SAYISI ÜÇE ÇIKACAK"

Beyşehir’de önümüzdeki dönem yüzme havuzu sayısının 3’e çıkacağını da aktaran Özaltun, 8 Mayıs’ta ihale edilecek yarı olimpik yüzme havuzu ile birlikte Hanımlar Lokali bünyesinde de yüzme havuzu inşa edileceğini ifade ederek, “Biliyorsunuz göl kıyımızda Beyşehir Belediyemizin yaptırdığı çocuklara yönelik bir yüzme havuzumuz bulunuyor. Artık yarı olimpik bir yüzme havuzumuz ile hanımlara özel de bir yüzme havuzumuz ilçemizde olacak. Büyükşehir Belediyemiz tarafından yaptırılan Şehir Konağı ve Hanımlar Lokalimizin inşaatı ise inşallah bu ay içerisinde başlayacak ve Ekim gibi bitecek. Kültür Merkezi inşaatımız hızla devam ediyor. İnşallah Aralık ayında açılışını yapmayı planlıyoruz. Çocuk yüzme havuzumuzun hemen yakınında yine çocuklarımızın istifade edebileceği 150-200 metre uzunluğunda deniz kumuyla oluşturacağımız bir mini plajımız olacak. Bu ay 2. Etap TOKİ konutlarının ihalesi yapılacak. Beyşehir Gölü kıyılarında yürüttüğümüz saz kesim ve temizlik çalışmaları ile kıyı şeridinin çehresi değişti. Kıyı tahkimat çalışmalarının da tamamlanmasıyla sahil şeridimiz inşallah bambaşka bir görüntüye kavuşacak. Beyşehir’de ilçemiz halkına sunduğumuz hizmetler bitmiyor. Belediyemizin yanı sıra devlet yatırımlarımız da sürüyor. Devlet Hastanesi inşaatımız hızlı bir şekilde ilerliyor. Yine sulama projeleriyle alakalı Beyşehir’den Çumra’ya kadar olan yerlerdeki yerleşimlerimiz de yeni süreçte sulama suyu imkanlarından yararlanmaya başlayacak. Kıreli Sulama Projesi ile ilgili tadilat çalışmaları sürüyor. Yollarımızla alakalı çalışmaların da daha da hızlandırılması konusunda takiplerimiz sürüyor. Biliyorsunuz geçtiğimiz günlerde müjdesi verildi.

Artık üniversite sınavları Milletvekilimiz Mehmet Babaoğlu, Turizm Fakültesi Dekanımız Abdullah Öztürk ve ilçe teşkilatımızın da desteğiyle ilçemizde yapılacak. Bundan sonraki hedefimizde ise açık öğretim sınavlarının Beyşehir’de yapılması var” diye konuştu.

"HAYAL OLARAK GÖRÜLEN PEK ÇOK SORUNU AŞTIK"

Beyşehir’de ‘çözülemez’ denilen ve hayal olarak görülen pek çok sorunu aştıklarını, çok sayıda projeyi hayata geçirdiklerini dile getiren Özaltun, ilçede sivil toplum örgütü ve toplumun her kesimi ile birlikte bu birlik ve beraberliğin sürmesi halinde hep birlikte el ele vererek pek çok hizmetin daha ilçeye kazandırılmasının çok uzak olmadığını dile getirdi. Toplantıda, Özaltun sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin yaz döneminde yapılması planlanan göl festivali ile ilgili düşüncelerini de alırken, ilçe merkezinde yaşanan otopark sorunu, savunma sanayi, Beyşehir OSB ve imarla ilgili konular ele alındı.

Beyşehir Sivil Toplum Kuruluşları Platformu Başkanı Beyşehir Ticaret Odası Başkanı Salih Gül de, bu tür istişare toplantılarının önemine dikkat çekerken, Başkan Özaltun’a düzenlediği buluşmadan dolayı teşekkür etti.
Kaynak: İHA