MHP Grup Toplantısı

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, “Türkiye’miz frensiz şekilde yokuş aşağı gitmektedir. Bölücü terörist her değerimizi, her mirasımızı hedef almaktadır” dedi.

MHP lideri Bahçeli, TBMM’de MHP Grup toplantısında konuştu.

Türk milletinin kanının hiç durmadan aktığını belirten Bahçeli, saldırılardan biri biterken diğerinin başladığını ifade ederek, “Acının uğultusu, terörizmin uğursuzluğu aziz vatanımıza çökmüştür. Sararan yüzler, yaprak gibi titreyen vücutlar, feryattan kilitlenen çeneler, donuklaşan gözler, yaşanan dramların adeta özeti olmuştur. Türkiye’miz frensiz şekilde yokuş aşağı gitmektedir. Bölücü terörist her değerimizi, her mirasımızı hedef almaktadır. Çile büsbütün artmakta, terör bütünüyle şiddetlenmektedir. Türk milleti iki ateş arasındadır. Bir yanda yoksulluk, yolsuzluk ve yozlaşma dalgası sürekli kabarırken, diğer yanda cinayet şebekelerinin yoğun saldırı ve kumpası an be an fazlalaşmaktadır” ifadesini kullandı.

Suriye tarafından gelen roketlere de değinen Bahçeli, “Sınırlarımızın Suriye yakasından fırlatılan füzeler Kilis ve çevresini kana bulamaktadır. Bu ülkenin IŞİD denetimindeki Bap bölgesinden ateşlenen roketatar mermileri dün 3’ü çocuk 4 Suriye vatandaşının ölümüne, 6 kişinin yaralanmasına yol açmıştır. Daha önce de Suriye tarafından vatan topraklarına düşen füzelerden dolayı 6 kişi hayatını kaybetmiş, 26 kişi yaralanmıştır. Bunlar ne ilk ne de son olacaktır. Sınır il ve ilçelerimiz diken üstündedir. AKP’nin dış politikası, terör örgütleriyle gayrimeşru irtibatı füzeye bürünmüş, ölüm olarak dönmüştür. Durum korkunçtur. Artık sabır taşımız çatlamıştır. Artık dayanacak, katlanacak, sineye çekecek mecalimiz kalmamıştır” diye konuştu.

Kaynak: İHA