Malatya'da İlk Kez Pi Yarışması Düzenleniyor

Malatya’da il kez özel bir Matematik ve Geometri Kursu tarafından Pi Yarışması düzenlenecek.

Malatya'da İlk Kez Pi Yarışması Düzenleniyor
Konuyla ilgili bir basın toplantısı düzenleyen Okutan Matematik ve Geometri Kursu yöneticisi Rabia Okutan, matematiğe karşı olan ön yargıları ortadan kaldırmak amacıyla 24 Nisan Pazar günü saat 14.00’te final aşamasını gerçekleştirecekleri ‘Pi sayısının basamaklarını ezberleme yarışması’ düzenleyeceklerini söyledi.

Malatya genelinde ilk defa düzenledikleri bu yarışmaya ilgi gösteren tüm öğrencilere teşekkür eden Okutan, “Katılımın çokluğu pi yarışmasını gelenekselleştirmek konusunda bizleri umutlandırmıştır. Finale kalan 8 yarışmacıdan ilk üçe giren öğrenciler çeşitli hediyeler ile ödüllendirilecektir” diye konuştu.

Pi sayısının bir dairenin çevresinin çapına bölümü ile elde edilen sayı olduğunu ifade eden Okutan, “Bu oran her daire için aynı değeri aldığından pi sayısı bir matematiksel sabittir. Günlük kullanımda basitçe 3,14 olarak ifade edilmiştir. Pi’yi ezberlemek, son iki yüzyılda bir macera, bir tutku olmuştur. Bugün rekor 100 bine ulaşmıştır. Türkiye’de ise rekor bin 200 basamaktır” şeklinde konuştu.

Yarışmada dereceye girenlere ise akıllı telefon ve nakit para ödülü verilecek.
Kaynak: İHA