'Küçük Adım, Büyük Tebessüm Projesi'

Proje kapsamında bir gün çalışan öğrenciler de elde edilen gelirle, kırsal mahallelerdeki öğrencilere yardım ediyor.

Sındırgı ilçesinde 11 ve 12. sınıf öğrencileri, 'Küçük Adım, Büyük Tebessüm' projesi kapsamında, esnafın yanında bir gün çalışarak elde edilen gelirlerle, kırsal mahallelerdeki öğrencilere yardım ediyor.

Sındırgı Mesleki Teknik Eğitim Merkezinin (METEM) 11 ve 12. sınıf öğrencileri, okulun finans alanı öğretmeni Mustafa Yanmaz ve Coğrafya Öğretmeni Yuşa Yıldız koordinatörlüğünde gerçekleştirilen proje kapsamında kırsal mahallelerdeki öğrencilerin ihtiyaçlarının karşılanmayı hedefliyor.

İlçe esnafının da projeye destek verdiğini ifade eden Yıldız, öğrencilerin bazılarının ayakkabıcı, fırıncı, simitçi, kafe gibi işletmelerde bir gün çalıştığını ve iş yeri sahibinin gönlünden koptuğu kadar yardım ettiğini belirtti.

Öğrencilerin şimdiye kadar hiçbir esnaf tarafından geri çevrilmediğini dile getiren Yıldız, şunları kaydetti:

'Fikir Mustafa Yanmaz'dan çıktı, durumu bana anlattı beraberce bu işe giriştik. Öğrencileri bilgilendiriyoruz. Gönüllü olmak isteyenler esnafa giderek projeyi anlatıyor. Şu ana kadar hiçbir esnaf olumsuz yaklaşmadı. Hepsine çok teşekkür ediyoruz. Gönüllü katılımcı öğrencilerimizce elde edilecek gelir, ilçemiz köy okullarında bulunan öğrencilerin ihtiyaçları için harcanacak. Öğrencilerin eksikleri belirlenip 23 Nisan haftası kapsamında köy okullarına yardım götürülecek. Projemiz devam ediyor. Öğrencilerimiz çalışmaya devam ederek dönem sonuna kadar projemizin devamını sağlayacak ve böylece daha fazla köy okulu öğrencilerine yardımlarımız ulaşacak.'

Yıldız, bunların dışında okul öğretmenleri ve öğrencilerinin düzenledikleri tiyatro, sinema ve müzik şenlik etkinliklerinden elde edilecek gelirin de yine köy okullarında ihtiyaç sahibi öğrencilere harcanacağını sözlerine ekledi.
Kaynak: AA