Erzurum'da Kaçak Otomobil Operasyonu

Erzurum İl Jandarma Komutanlığınca, son 6 ayda usulsüz olarak Türkiye'ye sokularak, gümrük kaçağı niteliğinde kullanılan 5 araca el konuldu.

Erzurum'da İl Jandarma Komutanlığınca son 6 ayda yapılan denetimlerde, usulsüz olarak Türkiye'ye sokularak, gümrük kaçağı niteliğinde kullanıldığı belirlenen 5 otomobile el konulduğu bildirildi.

Erzurum Valiliğinden yapılan açıklamada, son dönemde Gürcistan plakalı araç sayısında gözlenen artışı dikkate alan Erzurum İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince yapılan yol kontrollerinde, son 6 ayda, Türkiye'ye usulsüz olarak girişi yapılan ve gümrük kaçağı olarak Türk vatandaşlarınca kullanılan piyasa değeri 750 bin lira olan 5 otomobile el konulduğu belirtildi.

Türk vatandaşlarının, Gürcistan'da satın aldıkları araçları, aracın Gürcü sahibince Türkiye'ye sokulduktan sonra burada kullanma yoluna gittiklerinin tespit edildiği ifade edilen açıklamada, yurt içine yasal mevzuat dışında araç girişi yapılarak, kullanımının 5607 Sayılı Kaçakçılıkla Mücadele Kanunu kapsamında suç olduğu uyarısında bulunuldu.

Açıklamada, bu şekilde araç temin edenlerin yasa gereği hem adli soruşturmayla karşı karşıya kaldığı hem de araçlarına el konulduğu belirtilerek, Erzurum'un Gürcistan'a açılan Sarp Sınır Kapısı'na yakın konumda olması nedeniyle vatandaşların cazip gibi sunulan bu tip dolandırıcılık olaylarına karışmaktan uzak durmaları istendi.
Kaynak: AA