'Bir Dileğim Var' Konseri

Konserde, Zara, Toygar Işıklı, Metin Özülkü ve Volkan Konak gibi birçok sanatçı, kanser tedavisi gören çocuklar yararına sahne aldı.

Kanser tedavisi gören çocukların dileklerini gerçekleştirmek için oyuncu Alper Türedi'nin sosyal medyada başlattığı 'Bir Dileğim Var' projesi kapsamında gerçekleşen konserde, ünlü sanatçılar kanser tedavisi gören çocuklar yararına şarkı söyledi.

Caddebostan Kültür Merkezi'nde gerçekleşen konserde, 'Bir Dileğim Var' projesinde yer alan Zara, Toygar Işıklı, Metin Özülkü ve Volkan Konak gibi birçok sanatçı sahne alırken, geceye Bergüzar Korel, Atalay Demirci, Cihat Tamer, Sinan Engin ve Burak Tamdoğan gibi birçok ünlü sanatçı ve oyuncu da katıldı.

Etkinlikte konuşan Alper Türedi, 2002 yılında lösemi tedavisi görürken kaybettiği kızı Ülkü İrem'in anısına 2014 yılında plansız, programsız şekilde sosyal medyada 'Bir Dileğim Var' isimli bir grup kurduğunu belirterek, 'Amacım Türkiye genelinde kanserle mücadele eden çocukların dileğini gerçekleştirerek, onların bu zorlu yolda gülümsemelerine sebep olabilmekti.' dedi.

Türedi, şöyle devam etti:

'Bugüne kadar Edirne'den Elazığ'a kadar, 22 ayrı hastanede 566 çocuğun dileğini gerçekleştirdik. Nakit para toplamadan, attığımız her adımı görüntüleyerek ve bütün dilekleri çocukların kendi ağzından bire bir öğrenerek gerçekleştirdik. Bir Dileğim Var projesi, birçok sivil toplum kuruluşunun katıldığı bir platformda, 2015 yılının en iyi sosyal sorumluluk projesi ödülüne layık görüldü.'

Projenin üye sayısının 2 yılda 435 bine ulaştığını ve bununla da hedeflerini büyüttüklerini kaydeden Türedi, 'Üyelerimizden aldığımız güçle hedeflerimizi daha da büyüttük. Özel eğitim gören çocuklarla doğuda ihtiyaç sahibi çocukların giyim ve kırtasiye ihtiyaçlarını tedarik ettik. Destekçilerimizin sayesinde, yenileme gerektiren oyun alanları, hastane odaları, eğitim sınıfları ve kütüphaneleri elden geçirerek açılışını yaptık. Üyelerimizin destekleri olmasaydı bunların hiçbirini gerçekleştiremezdik. Bizim amacımız destekçilerle ihtiyaç sahipleri arasında bir köprü olabilmek ama güvenilir bir köprü olabilmek.' diye konuştu.

Gecede, sahne alan sanatçılara plaket verildi.
Kaynak: AA