Başkan Tutal Açıklaması 'Seydişehir Komek Başarılı Çalışmalara İmza Atıyor'

Konya Büyükşehir Belediyesi Meslek Edindirme Kursları (KOMEK) Seydişehir Şubesinin Kutlu Doğum Programı ile Peygamber Efendimiz anlatıldı.

Başkan Tutal Açıklaması 'Seydişehir Komek Başarılı Çalışmalara İmza Atıyor'
Seydişehir Belediyesi Şaban Cengiz Kültür Merkezi’nde düzenlenen programa, Belediye Başkanı Mehmet Tutal’ın yanı sıra, Seydişehir Meslek Yüksek Okulu Müdür Yardımcısı Yusuf Uzun, Halk Eğitim Merkezi Müdür Vekili Mehmet Borazan, Seydişehir KOMEK Sorumlusu Gülistan Arıtürk, kurs eğitmenleri ve kursiyerler ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Konuşmasında Konya Büyükşehir Belediyesi ile sosyal ve diğer çalışmalarda birlikte hareket ettiklerini ifade eden Belediye Başkanı Mehmet Tutal, bütün ilçelerin Konya Büyükşehir Belediyesi ile entegre olduğunu kaydederek, ilçede yapılan birçok etkinlik ve hizmette birlik ve beraberlik içerisinde çalışıldığını dile getirdi.

Seydişehir KOMEK’in ilçede binlere varan kursiyer sayısı ve onlarca kurs çeşidi olduğunu ifade eden Başkan Tutal, “Ev hanımı olan hanım kardeşlerimin el becerilerinin geliştirilmesi, meslek edinmeleri anlamıyla ciddi çalışmalar var. Bu günde kardeşlerimiz kutlu doğumla ilgili program hazırlamışlar. Son yıllarda Okullarımız, Kurumlarımız, Belediyelerimiz, STK’larımız Hz. Peygamberi anma yönünde programlar yapıyor. Hz. Peygamberi hem anmamız hem de anlamamız lazım” dedi.

İnsanların kardeşlik ilkesini tam olarak uygulamış ve içlerine yerleştirilebilmiş olsalardı bu gün doğudaki, biz bölüneceğiz diyenlerin olmayacaklarını belirten Başkan Tutal, “Terör olaylarının olmaması gerekirdi. Suriye’de, Irak’ ta Müslümanların birbirlerini katletmemeleri gerekirdi. Anarken anlamamız ve hayatımızda örnek alabileceğimiz tek insan olması gerekirdi. Maalesef yıllarca bize adı sanatçı olan insanları bize lanse ettiler. Bizim çocuklarımız onları örnek aldı. Ülke olarak olumsuz davranışlarımız, olumlu davranışlarımızın önüne geçti. Şükürler olsun ki son yıllarda bu noktada inanç değerlerimize yönelik önemli çalışmalar başlatıldı” şeklinde konuştu.

Katılımın yoğun olduğu programda Kur’an-ı Kerim tilaveti, ney dinletisi, ilahiler yer alırken programda sohbet konusu Peygamber Efendimiz hayatı ve örnek yaşantısı oldu. Program anaokulu öğrencilerinin korosu ile devam etti.

Sağır ve dilsizler için hazırlanan program ise büyük beğeni aldı. KOMEK’in İşaret Dili Kursları programında Kutlu Doğum Haftasına özel yer verildi.

İşitme engelliler kurs üyelerinin ‘Engelleri Aşıyoruz’ sloganıyla başlattıkları çalışmada ilahiler işitme engelliler için işaret dili ile anlatıldı. Seydişehir KOMEK İşaret Dili Kurs Eğitmeni Fatma Aydın, duymayan veya konuşamayanlar için geliştirilen işaret dilinin her bireyin bilmesi gerektiğini belirterek, onlarla anlaşabilmek ve onlarla iletişim kurmanın çok önemli olduğunu kaydetti.

Kaynak: İHA