Aylan Bebek Ve Diğerleri Anısına Denize Kağıttan Kayık

Yüksek lisans öğrencisinin projesi kapsamında, Didim'de denize yasa dışı yollardan Ege Denizi'ni geçerken hayatını kaybeden çocukların anısına rengarenk kağıttan kayıklar bırakıldı.

Didim ilçesinde, Ayla bebek başta olmak üzere Ege Denizi'nden yasa dışı yollarla Yunanistan'a geçmeye çalışırken hayatını kaybeden sığınmacı çocuklar için denize kağıttan kayıtlar bırakıldı.

Hazırladığı 'Suya düşen düşler' projesi kapsamında Didim'e gelen Hacettepe Üniversitesi yüksek lisans öğrencisi Asiye Sarıoğlu, ilçe sakinleri ile farklı renklerdeki kağıttan kayıkları, 'umuda yolculuk' sırasında yaşamını yitiren sığınmacı çocukların anısına denize bıraktı. Manastır koyundaki etkinlikte, denize bırakılan yüzlerce kağıttan kayık, duygusal anlar yaşanmasına neden oldu.

Sarıoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, Bodrum'da ailesiyle Yunan adalarına geçmeye çalışırken hayatını kaybeden Aylan bebekten çok etkilendiğini ve diğer sığınmacı çocukların ölümüne dikkati çekmek için projeyi hazırladığını belirterek, 'Şimdiye kadar yaklaşık 170 çocuğun Ege Denizi'ni geçerken hayatını kaybettiğini öğrendim ama bu net değil. Onlar için kağıttan gemiler yaptım. Onların olduğu yerden bu duyguyu daha derinden hissetmek için Aylan ve onun gibi hayatını kaybeden çocukların anısına bu kayıkları suya bıraktık.' dedi.

Didim’de arkadaşları ve öğrencilerin yardımıyla projeyi gerçekleştirdiğini anlatan Sarıoğlu, 'Dünyada savaşlar olmasın ve çocuklar ölmesin. Barış olsun ve çocuklar doyasıya oynasın.' ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA