Antakya Belediyesi Hizmet Çalışmaları

Antakya Belediye Başkanı İsmail Kimyeci, her ay düzenlenen Bilgilendirme ve İstişare Toplantısı'nda basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Kimyeci, bir otelde düzenlediği toplantıda, kentsel dönüşüm projesi çalışmaları kapsamında önemli mesafeler aldıklarını söyledi.

Antakya Belediye Meclisinin kentsel dönüşüm projesini onaylandığını ifade eden Kimyeci, şöyle devam etti:

'Kentsel dönüşüm projesi çerçevesinde bin 881 hak sahibiyle görüşerek sözleşmeler yapacağız. Böylece projenin birinci safhasının tamamlayacağız. Daha sonra Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan yapımla ilgili gerekli izni aldıktan sonra kentsel dönüşüm projesinin yapım faaliyetine başlayacağız. Kent genelinde fen işlerine de ağırlık veriyoruz. Şimdiye kadar 95 mahallemizde 1 milyon 433 bin metrekare parke taşı döşedik. Yol yapımında 64 bin 600 ton asfalt malzemesi kullandık. 270 kilometre uzunluğunda üzeri stabilize kaplı yeni imar yolları açtık. Mevcut 130 parkın 100'ünün restoresi yapıldı ve 40 yeni park açarak halkımızın hizmetime açtık. Şehir genelinde ilaçlamaya da ağırlık verdik. Araç filomuzu ve ekipmanlarımızı artırdık.'

Kimyeci, eğitim, spor, sosyal, kültürel ve sanatsal alanlarda çeşitli faaliyetlerde bulunduklarını kaydetti.

Toplantıya Hatay Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ahmet Yetişen ve Antakya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Murat Berber de katıldı.

Kaynak: AA