Yıldırımlı Minikler Göz Kamaştırdı

Bursa’nın merkez Yıldırım ilçesinde, minik öğrenciler, yıl boyunca hazırladıkları çalışmaları görücüye çıkardı.

Yıldırımlı Minikler Göz Kamaştırdı
Yıldırım Belediyesi Meslek Edindirme Kursları (YIL-MEK) okul öncesi eğitim sınıflarında okuyan öğrencilerin hazırladığı çalışmalardan oluşan sergi Barış Manço Kültür Merkezi’nde açıldı. Öğrenciler ve velilerinin katıldığı serginin açılışında konuşan Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, yaptıkları her hizmette geleceğin sahibi çocukları ve gençleri öncelikli hizmet grubunda gördüklerini vurguladı. Çocukların eğitim ve öğretiminin sosyal faaliyetlerle desteklenmesinin öneminin altını çizen Başkan Edebali, “YIL-MEK bünyesinde 31 mahallemizdeki 52 sınıf ve 96 şubede faaliyet gösteren okul öncesi eğitim sınıflarında, eğitim gören 2 bin 264 çocuğumuzun sağlıklı, başarılı ve hayatın her alanında donanımlı bireyler olarak yetişmeleri öncelikli hedefimiz” dedi.

Yıldırım’ın geleceğini sağlam temeller üzerine kurmanın yolunun çocuklara ve gençlere yapılan yatırımlardan geçtiğine işaret eden Başkan Edebali, “Çocuklarımızın hayatın her alanında yer almaları için Yıldırım Belediyesi olarak Yıldırım Kaymakamlığı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile ortak hareket ederek birçok projeyi hayata geçirdik.

Çocuklarımızın aldıkları okul eğitimlerinin yanı sıra biz de yerel yönetim olarak, başta kültür-sanat ve spor olmak üzere önemli faaliyetler gerçekleştiriyoruz. ‘Çocuk Masası’ vasıtasıyla bizlere ulaşan evlatlarımızın her konuda yardımcısı olarak, kendilerini yalnız hissetmemelerini sağlıyoruz” ifadelerini kullandı.

Başkan İsmail Hakkı Edebali, daha sonra minik öğrencilerin yaptıkları çalışmaları inceleyerek, öğrenciler ve aileleri ile sohbet etti.
Kaynak: İHA