'Ulugöl'ü Türkiye Turizmine Kazandıracağız'

Ordu'nun Gölköy ilçesinde denizden bin 200 metre yükseklikte bulunan tabiat parkı Ulugöl'ün turizme kazandırılması için çalışmalar devam ediyor Vali Balkanlıoğlu: 'Ulugöl, Türkiye'nin en iyi turistik tesislerinin olabileceği harika bir göl. İnşallah burayı Türkiye ve Ordu turizmine kazandıracağız'

Doğanın eşsiz güzelliğini yansıtan Türkiye'nin 36'ncı tabiat parkı Ulugöl'ün turizme kazandırılması için çalışmaların sürdüğü bildirildi.

Ordu Valisi Balkanlıoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ulugöl'ün Ordu'nun Gölköy ilçesinde denizden bin 200 metre yükseklikte bulunduğunu söyledi.

Her yıl binlerce kişinin geldiği Ulugöl'ün Karadeniz'de en çok ziyaret edilen doğal göller arasında olduğunu belirten Vali Balkanlıoğlu, 'Umuyoruz ki Ulugöl ilerleyen süreçte sadece Gölköy ya da Ordu'nun değil Karadeniz Bölgesi'nin ve Türkiye'nin sayılı turizm mekanlarından biri olacaktır.' dedi.

Vali Balkanlıoğlu, Ulugöl'ün son yıllarda yapılan çalışmalarla tanıtım noktasında çok ilerleme kaydedildiğine dikkati çekerek, 'Ulugöl, Ordu'nun ve Türkiye'nin en güzel doğa göllerinin başında geliyor. Gölköy ilçemize çok yakın olan bu doğal göl ve çevresindeki güzellikler, bakıldığı zaman insana cennetteymiş hissi veriyor.' diye konuştu.

Gölün, Ordu merkeze uzaklığının yaklaşık 70 kilometre olduğunu kaydeden Balkanlıoğlu, 'Burayı ilgili bakanlığımız Türkiye'nin 36'ncı milli parkı ilan etti. Milli park ilan edildikten sonra gölün çevresine bungalov evler ve çevresinin aydınlatılması gibi çok çalışma yapıldı. Buranın turizme açılması için de hayli mesafe alındı. Büyükşehir belediyemiz de olayın içerisinde. Burada turizme kazandırıldığında ve güzel konaklama tesisleriyle taçlandırılmasıyla Bolu Abant'taki gibi değişik toplantılar yapılabilir' ifadesini kullandı.

Ulugöl'de tatil yapmanın da mümkün olacağını dile getiren Vali Balkanlıoğlu, 'Ulugöl, Türkiye'nin en iyi turistik tesislerinin olabileceği harika bir göl. İnşallah burayı Türkiye ve Ordu turizmine kazandıracağız.' değerlendirmesinde bulundu.

Vali Balkanlıoğlu, Ulugöl'ü Türkiye'ye tanıtmak istediklerini dile getirerek, şöyle konuştu:

'Ulugöl, yeşille mavinin birleştiği, insanların hafta sonu gelerek aileleriyle piknik, yürüyüş yapabilecekleri bir alan. Bizim burada insanlardan en büyük isteğimiz, gelip eğlensinler, pikniklerini yapsınlar ama gölümüzü nasıl bulmak istiyorlarsa öyle bıraksınlar. Çünkü burası 2009'da bakanlığımız tarafından tabiat parkı ilan edildi. İnsanlarımızın burasının değerini bilmesini istiyoruz.'

Balkanlıoğlu, Ulugöl'ün Uzungöl'e rakip olabileceğini ancak bunun için zamana ihtiyaç olduğunu sözlerine ekledi.
Kaynak: AA