Türkiye İnovasyon Haftası Tanıtım Toplantısı

TİM Başkanı Büyükekşi: 'Bazı ülkeler denilince akla hemen yenilik, inovasyon geliyor. Türkiye denince de akla yeniliğin, inovasyonun gelmesini istiyoruz' '2023 hedeflerine ulaşabilmek için mutlaka inovasyon, ArGe, tasarım ve marka konusunda çok güçlü atılımlara ihtiyacımız var'

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi, yeni Türkiye'nin hedefinin ürünlerde katma değeri artırmak olduğunu belirterek, 'Bazı ülkeler denilince akla ünrhemen yenilik, inovasyon geliyor. Türkiye denince de akla yeniliğin, inovasyonun gelmesini istiyoruz.' diye konuştu.

ATO Congresium'da 4-5 Mayıs tarihlerinde düzenlenecek Türkiye İnovasyon Haftasının tanıtım toplantısı Crowne Plaza Otel'de düzenlendi.

Toplantıda konuşan TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi, Ankara'nın, cumhuriyetin kurulduğu, devrimlerin imzasının atıldığı ve yeniliklerin başladığı il olduğunu ifade etti.

Yeni Türkiye'nin hedefinin ürünlerde katma değeri artırmak olduğunu dile getiren Büyükekşi, 'Bazı ülkeler denilince akla hemen yenilik, inovasyon geliyor. Türkiye denince de akla yeniliğin, inovasyonun gelmesini istiyoruz.' diye konuştu.

Küresel inovasyon endeksine göre İsviçre, İngiltere ve İsveç'in ilk 3 sırada yer aldığını anlatan Büyükekşi, Türkiye'nin ise 58. sırada bulunduğunun altını çizdi.

Türkiye'nin 2023 yılına ilişkin büyük hedeflerinin bulunduğunu anımsatan Büyükekşi, 'Bu hedeflere ulaşabilmek için mutlaka inovasyon, Ar-Ge, tasarım ve marka konusunda çok güçlü atılımlara ihtiyacımız var.' değerlendirmesinde bulundu.

Türkiye İnovasyon Haftasını 5 yıldır düzenlediklerini belirten Büyükekşi, 2014 yılında İnovasyon Haftasını Anadolu'ya yayma kararı aldıklarını dile getirdi.

İnovasyon Haftası etkinliklerinde her yıl bir partner ülke belirlediklerini ifade eden Büyükekşi, bu yılki etkinlikte Fransa'nın partner ülke olacağını bildirdi.

- Diğer konuşmalar

Fransa'nın Ankara Büyükelçiliği Ekonomi Müsteşarı Sylvain Berger de TİM'in kendilerini partner ülke olarak seçmelerinden onur duyduklarını ifade ederek, 1990'lı yıllardan itibaren iki ülkenin ticari ilişkilerindeki gelişmeye dikkati çekti.

Fransa'nın aynı zamanda Türkiye'ye en fazla doğrudan yatırımda bulunan ülkeler arasında yer aldığını anlatan Berger, 400'e yakın Fransız firmasının Türkiye'de faaliyet gösterdiğine işaret etti.

Berger, Türkiye'nin inovasyon konusunda gelişme kaydettiğini de dile getirerek, 'Türkiye, önemli bir inovasyon ülkesi olma yolunda kararlılıkla ilerliyor. Türkiye'nin sahip olduğu bu kararlılık etkileyici ve elde edilen başarılar kayda değer.' diye konuştu.

Orta Anadolu İhracatçı Birlikleri (OAİB) Koordinatör Başkanı Ahmet Kahraman da Ankara'nın inovasyona ihtiyaç duyduğunu ve bu anlamda toplantının Ankara'da yapılmasını çok değerli bulduklarını söyledi.

Etkinlik çerçevesindeki toplantıların ülke ihracatına katkı sağlayacağına inandığını belirten Kahraman, 'Gençliğimizin yenilikçi bir hale getirilmesinin yanı sıra müteşebbislerimizin de yenilikçi ürünler üreterek ihracat yapmalarını hedefliyoruz.' değerlendirmesinde bulundu.

Toplantıda, etkinlik programı hakkında sunum yapılırken, katılımcı kurum ve kuruluş yetkilileri de görüşlerini dile getirdi.
Kaynak: AA