Suriyeli 300 Çocuğa Oyuncak

Tut Elimi Derneği, Türk Hava Gönüllüleri ile Gezgin Gurmeyiz üyeleri, Hatay'ın Reyhanlı ilçesindeki 300 Suriyeli çocuğa oyuncak dağıttı.

Merkezi İsviçre'de bulunan Tut Elimi Derneği, Türk Hava Gönüllüleri ile Gezgin Gurmeyiz üyeleri, Hatay'ın Reyhanlı ilçelerine sığınan ihtiyaç sahibi Suriyeli ailelere yardım eli uzattı.

Gezgin Gurmeyiz editörü Turgut Tunç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Reyhanlı'da eğitimlerine devam eden 300 Suriyeli çocuğa oyuncak dağıttıklarını söyledi.

Çocukların mutluluğu için çalışmalarını sürdüreceklerini aktaran Tunç, 'Reyhanlı'ya düzenli olarak gelip, buradaki ihtiyaç sahibi kardeş ailelerimizi ziyaret ediyoruz. Çocukların oyuncakları aldıklarındaki heyecanı biz de yaşadık. İlerleyen dönemlerde farklı çalışmalarla çocukların sevinçlerini sürdüreceğiz.' dedi.

Ziyaret ettikleri ailelere gıda, kıyafet ve ayakkabı yardımında bulunduklarını belirten Turgut Tunç, şunları söyledi:

'7 kişilik Suriyeli Almadı ailesinin tüm ev eşyalarını aldık. Ailenin annesi, Suriye'deki olaylarda hem eşini hem de babasını varil bombalı saldırıda kaybetmiş, Durumlarını öğrendikten sonra harekete geçtik. Ailemize oturma grubu, buzdolabı, çamaşır makinesi, televizyon, gıda yardımı ve nakdi destekte bulunduk. Onlar artık bizim kardeş ailemiz, yardımlarımızı sürdüreceğiz.'
Kaynak: AA