Nazilli'de 'Anadolu'dan Esintiler' Coşturdu

Nazilli Belediyesi Türk Halk Müziği Korosu tarafından gerçekleştirilen ‘Anadolu’dan Esintiler’ konseri büyük beğeni topladı.

Nazilli'de 'Anadolu'dan Esintiler' Coşturdu
Nazilli Belediyesi Türk Halk Müziği Korosu tarafından gerçekleştirilen ‘Anadolu’dan Esintiler’ Türk Halk Müziği büyük beğeni topladı. Konsere Nazilli Belediye Başkan Vekili Erkin Özbek, Daire Müdürleri ve çok sayıda davetli katıldı.

Nazilli Belediyesi Mehmet Yüzügüler Kültür Merkezi Tiyatro Salonunda koro Şefi Şeniz Yener yönetimindeki Türk Halk Müziği Belediye Korosu’nun verdiği ‘Anadolu’dan Esintiler’ konserine yoğun ilgi gösteren Nazillili türkü severler salonu hınca hınç doldururken, konser iki bölüm halinde yapıldı. Konserin ilk bölümünde koro Kırşehir, Erzincan, Çanakkale ve Rize yöresinden, ikinci bölümünde Kırıkkale, Nazilli, Rumeli, Sivas, Uşak ve Edirne yörelerinden türküler seslendirdi.

Konserin ilk bölümünde solistler Büşra Oruzbey “Oy Benim Sevdiceğim”, Eroksal Yılmaz “Tatlı dile Güler Yüze”, Doğu Çetinkaya “Sevgi Mengisi” İsmail Direcik “”Nasıl Yar Diyeyim Ben Böyle Yare” ve Nuray Balcı “Karyolamın Demiri” isimli türküleri seslendirirken, konserin İkinci bölümünün solistleri Semra Sencer Eltutar “Sunayı da Deli Gönül Sunayı”, Ali Uçar “Yüce Dağ Başına Yağan Kar İdim” Yağız Orhan Bu gün Ayın Işığı” Tuğberk Toygar “Demirci Mehmet Efe” Nursel Tosun “Bir Çift Güzel Gördüm Yolda Yolakta”, Hülya Yıldız “Bahçenin Harımıyım”, Alper Balcı “Memed” ve son solo performansta da Canan Demir Samur “Bunca Yıldır Daldan Dala Konarsın” isimli türküleri seslendirdiler.

Coşkulu konser sonunda izleyenler koroyu ayakta uzun süre alkışlayarak beğenilerini belirtirken Koro Şefi Şeniz Yener ve Konserin Sunucusu Nilüfer Kuyumcuya tebriklerini sunan Başkan Vekili Erkin Özbek birer buket çiçek takdim etti. Daha sonra koro elemanlarını tek tek tebrik eden Özbek her birine ayrıca çiçek takdiminde bulundu.
Kaynak: İHA