Milletvekili Baloğlu Ve Başkan Akkaya Muhtarlarla Buluştu

Konya’nın Akşehir İlçe Belediye Başkanı Salih Akkaya, muhtarlarla istişare toplantısı düzenledi.

Milletvekili Baloğlu Ve Başkan Akkaya Muhtarlarla Buluştu
Akşehir Belediyesi’nce restore ettirilen Takkasızlar Konağı bahçesinde yapılan toplantıya, AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Baloğlu, Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya, AK Parti İlçe Başkanı Abdullah Bahadır Örs, Belediye Başkan Yardımcıları Yahya Yıldız, Mevlüt Yiğit, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü İbrahim Öncel, Belediye Meclis Üyeleri, AK Parti İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri ile Mahalle Muhtarları katıldı.

Toplantıda bir konuşma yapan Milletvekili Baloğlu, amaçlarının bir araya gelerek istişare etmek olduğunu söyledi.

Mahallelerde muhtarların özveriyle çalıştıklarını söyleyen Baloğlu, “Belediyemiz, Konya Büyükşehir Belediyemiz, KOSKİ sayesinde bütün problemler çözüme kavuşuyor. Bizlerde sizlerle böyle belli aralıklarla bir araya gelerek hasbıhal edelim istiyoruz” dedi.

1 Kasım’dan sonra Meclis gündeminde yoğun bir çalışma olduğunu söyleyen Baloğlu, “Seçim sırasında Başbakanımızın başta siz muhtarlarımızın maaşları olmak üzere, memurlarımıza, çiftçilerimize, gençlerimize, kadınlarımıza, engellilerimize seçim sırasında vermiş olduğu vaatlerin büyük bir çoğunluğu gerçekleşti. Meclis’te bunları gerçekleştirebilmek için nasıl mücadele ettiğimizi televizyonlarda izliyorsunuz. Gerçekten orada sıkı bir mücadele veriyoruz. Bir partinin adeta bir terör örgütü sözcüsü gibi konuştuğunu hepimiz görüyoruz. Maalesef orada yaptıkları o terör güzellemeleri, onların terör örgütü yanında yer almaları, terör örgütüne propaganda imkanı veriyor. Bir milletvekili Mecliste çıkıp da terör örgütünü övüyorsa, güzelliyorsa, bu milletin birliğine, bütünlüğüne karşı bir cümle kuruyorsa, bunların hiçbir şekilde o Gazi Meclis’te yeri yok. Bununla ilgili bir Anayasa değişikliği için teklif, AK Parti’nin 316 milletvekili tarafından imzalandı. Şu anda mecliste bulunan bütün davaların, hangi partiden olursa olsun, hepsinin dokunulmazlıkların kaldırılmasıyla ilgili bir Anayasa teklifi 316 milletvekilimiz tarafından verildi.

Muhalefetteki iki parti de bunu destekleyeceğini açıkladı.

İnşallah çok kısa bir süre içerisinde bu milletimize karşı düşmanlık besleyenlere, bizi bölmek isteyenlere karşı Türk Adaleti gereken cevabı verecek. Bu arada çok yoğun bir şekilde terörle mücadele de devam ediyor. Terörü sadece yerel faktörlere bağlamak doğru değil. Bütün dünyadaki bir takım güçlerin desteklediği, adeta her taşın altından bir ülkenin çıktığı, terör örgütünü kendi ülkelerinde besleyen ve barındıran ülkeler olduğunu hepimiz biliyoruz. Şu anda askerimizle, polisimizle kararlı bir mücadele var, Allah hepsinden razı olsun. Akşamları hiç birimiz kafamızı yastığa rahat koyamıyoruz. Çünkü o kalleşlere karşı askerlerimiz, polislerimiz büyük bir mücadele veriyor. Aldığımız şehit haberleri yüreğimizi yakıyor. İnşallah çok kısa bir süre içerisinde bu şerefsizler ve onların uzantıları, onları besleyenler bu ülkenin başından yok edilecek” diye konuştu.

Konya’da ve Akşehir’de güzel çalışmaların ve hizmetlerin artarak devam ettiğini söyleyen Milletvekili Baloğlu, Ankara’da da Konya’dan Akşehir’den ve diğer tüm ilçelerden kendilerine ulaşan her talebi de yerine getirmeye çalıştıklarını belirtti.

Milletvekili Mustafa Baloğlu’nun konuşmasının ardından toplantıya katılan muhtarlar, istek ve taleplerini Milletvekili Baloğlu, Başkan Akkaya ve İlçe Başkanı Örs’e iletti. Toplantı karşılıklı istişare görüşmeleri ile sona erdi.
Kaynak: İHA