Kızıltepe'de 'Kutlu Doğum Haftası' Etkinliği

İstanbul Müftüsü Yaran: 'Gelin birlikte olalım ama birlikte olmak için önce tevhid inancını içinize iyi yerleştirmeniz lazım. Kalplerimizde birliği sağlamamız lazım, bunları sağlarsak aramızda toplum olarak vahdeti sağlamış oluruz. Beraber olmuş oluruz, bir olmuş oluruz'

Mardin'in Kızıltepe ilçesinde 'Kutlu Doğum Haftası' dolayısıyla program düzenlendi.

Bir düğün salonunda gerçekleştirilen etkinlik Abdullah Aktürk'ün okuduğu Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı ve ardından sinevizyon gösterimi yapıldı.

İstanbul Müftüsü Rahmi Yaran, burada yaptığı konuşmada, bu yılki programın 'Hz. Peygamber, Tevhid ve Vahdet' temalı gerçekleştirildiğini söyledi.

İslamiyet'in dünyaya iyi gösterilmediğini ifade eden Yaran, 'İslam'ı dünyaya iyi göstermek için hep başa dönüyorum tevhid kalbimizde içimizde gerçekleşecek sonra hanemizde etrafımızda ve iyilerin sayısı artacak. 'Gelin birlikte olalım' bu sene ki cümlemiz bu ama birlikte olmak için önce tevhid inancını içinize iyi yerleştirmeniz lazım, kalplerimizde birliği sağlamamız lazım bunları sağlarsak aramızda toplum olarak vahdeti sağlamış oluruz. Beraber olmuş oluruz, bir olmuş oluruz' şeklinde konuştu.

Birlik ve beraberliğin değerinin iyi bilinmesi gerektiğini vurgulayan Yaran, düşmanın uyumadığını ve faaliyetine devam edeceğini bunun için herkesin üstüne düşeni yapması gerektiğini vurguladı.

Yaran, konuşmasını şöyle sürdürdü:

'Bunları yapacağız, yoksa düşman bizi böler. Mezhepler böler, 'sen şu mezheptensin', 'ben bu mezheptenim' der, böler. 'Meşrep' der böler, 'tarikat' der böler, etnik yapımıza göre ırktan böler ama bizim aynı ağacın kökleri olduğumuzu bilmemiz lazım. Biz İslam ağacını besleyeceğiz bizi kesmeye çalışan o ağaçla irtibatımızı koparmaya çalışanlar olur ama irtibatımız koptuktan sonra kök olarak biz de kurur gideriz. Birileri atar ateşe yakar ısınır keyfine bakar. Cenabıhak öncelikle kendi içimizde tevhidi gerçekleştirmeyi nasip eylesin.'

Kızıltepe Kaymakamı Ali Güldoğan ise Diyanet İşleri Başkanlığının ülkenin ve bölgenin ihtiyaç duyduğu önemli konuları 'Kutlu Doğum Haftası' programlarıyla çok güzel bir şekilde birçok yerde icra ettiğini belirtti.

Düzenlenen programın önemine değinen Güldoğan, 'Ben bu kutlu haftanın bu güzel sohbetin bu güzel buluşmanın ülkemizin huzuruna birliğine kardeşliğine vesile olmasını yüce mevlamdan niyaz ediyorum' ifadesini kullandı.

Konuşmaların ardından Kaymakam Güldoğan İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Yaran'a plaket takdim etti.

Program, Mardin İl Müftüsü Dursun Ali Coşkun'un duasıyla sona erdi.
Kaynak: AA