Gümüşhane'de, Turizm Haftası Etkinlikleri

Gümüşhane’de, Turizm Haftası dolayısıyla resim sergisi açıldı.

Gümüşhane’de, Turizm Haftası dolayısıyla, 'Dünden Bugüne Gümüşhane' ile 'Gümüşhane Gravürleri' resim sergisi açıldı.

Gümüşhane Kültür Merkezinde düzenlenen programın açılışında konuşan Gümüşhane Valisi Yücel Yavuz, Programın açılışında konuşan Vali Yavuz, turizm sektörünü canlandırarak vatandaşların ekonomik refah düzeyini de yükseltmek istediklerini belirtti.

Vali Yavuz, 'Gençler okullarda turizmin önemi, getirisi, nasıl kalkınacağı konusunda kitabi bilgiler alıyorlar. Gençler internet dünyasında her türlü imkanları kullanarak Türkiye’yi değil, dünyayı tanıyorlar. Karar mercinde olan bizler keşke onlar gibi kavrayabilsek bunları defalarca konuşmaya gerek olmayacaktır. Bıkmadan usanmadan bu konuyu dile getireceğiz, sürekli gündemimizde tutacağız. Çünkü bizim vazifemiz bu.' diye konuştu.

Konuşmaların ardından hafta nedeniyle düzenlenen çeşitli yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Etkinlik, ressam Güzin Arısoy'un “Dünden Bugüne Gümüşhane” ve Prof. Dr. Mustafa Küçüköner’in “Gümüşhane Gravürleri” isimli resim sergilerinin açılmasıyla sona erdi.

Serginin açılışına Belediye Başkanı Ercan Çimen, Vali Yardımcısı Şenol Turan, Gümüşhane Üniversitesi Rektör Yardımcısı, Prof. Dr. Celalettin Vatandaş, öğrenciler ve davetliler katıldı.

Kaynak: AA