Engellilerden 'Teröre Tepki' Yürüyüşü

Ordu'da işitme, görme ve bedensel engellilerden oluşan bir grup, terörü protesto etti.

Ordu'da engelli dernekleri, 'teröre tepki' amacıyla yürüyüş düzenledi.

Ordu Sakatlar Derneği ile Perşembe Engelli Hakları Derneği öncülüğünde Perşembe ilçesinde bir araya gelen engelliler, terör olaylarını protesto etti.

İşitme, görme ve bedensel engellilerden oluşan ve Düz Mahalle'de toplanan gruptakiler, ellerindeki Türk bayraklarıyla yürüyüşe geçti. Terör aleyhinde slogan atan gruptakiler, esnaf ve vatandaşa Türk bayrağı dağıttı. Çevredeki vatandaşlar da gruba alkışla destek verdi.

Cumhuriyet Meydanı'nda yürüyüşü sonlandıran grup adına açıklama yapan Perşembe Engelli Hakları Derneği Başkanı Çağatay Altınordu, toplumun kanayan yarasına engelliler olarak tepki göstermek istediklerini söyledi.

Altınordu, şehit haberlerine üzüldüklerini belirterek, 'Terör olaylarını Türkiye'deki sağlam vatandaşlarımızın da protesto etmesi gerekir. Bu memlekete, vatana, millete, askere, polise herkesin aynı hassasiyeti göstermesi lazım. Burada görme, bedensel ve işitme engelli arkadaşlarımız var. Hep beraber bu terörü kınıyoruz ve şimdi birlik olma zamanı' dedi.

Televizyonlardaki kadın programlarını izlemek yerine terör olaylarının protesto edilmesi gerektiğini savunan Altınordu, 'Sağlam bireyler nerede? Gezi olaylarında tava, tencere çalanlar nerede? Bunlar terörü neden protesto etmiyor? Biz engelli bireyler olarak terörün her türlüsünü protesto ediyoruz' diye konuştu.

Ordu Sakatlar Derneği Başkanı Selma Gülseren ise engelliler olarak 'tek yürek' olduklarını ve vatan için birlik çağrısı yapmak için bir araya geldiklerini söyledi.

Bedensel engelli Reyhan Kontaş da terör olaylarının kendilerini çok üzdüğünü ve bu nedenle engelli birey olarak olayları kınadığını ifade etti.

Açıklamaların ardından gruptakiler dağıldı.

Kaynak: AA