Beylikova İlçesi Doğalgaza Kavuşuyor

Esgaz’ın 2016 yatırım programında yer alan “Beylikova İlçesi Doğalgaz Yer Altı Çalışmaları” düzenlenen törenle başladı.

Beylikova İlçesi Doğalgaza Kavuşuyor
Beylikova Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen programa, Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna, AK Parti Eskişehir Milletvekili Harun Karacan, Beylikova Kaymakamı Selçuk Haskırış, Beylikova Belediye Başkanı Özkan Alp, Esgaz Genel Müdürü Engin Ataman, kamu kurum amirleri, ilçe belediye başkanları ve vatandaşlar katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programda daha sona Mahmudiye Ortaokulu Halk Oyunları Ekibi kısa bir gösteri sundu.

"DOĞALGAZIN NİMETLERİNDEN BEYLİKOVA DA YARARLANACAKTIR"

Programın açılış konuşmasını yapan Vali Tuna, son zamanlarda Beylikova bölgesine yapılan yatırımların kendilerini heyecanlandırdığını söyledi.

Doğalgazın büyük bir nimet olduğundan bahseden Vali Tuna, “Türkiye’de geçtiğimiz son 10 yıl içerisinde bütün illerimiz doğalgaz kullanmaya başlamış, bu güzel hizmet artık ilçelerimize kadar ulaşmıştır. Doğalgazın nimetlerinden bundan sonra Beylikovalı vatandaşlarımızda yararlanacaktır. Artarak gelişen sanayimiz ve milletimiz için doğalgaz bizim vazgeçilmezlerimizden biri haline gelmiştir” dedi.

Ülke olarak çok çalışmaya ve üretmeye ihtiyaç olduğunu dile getiren Vali Tuna, gelecek nesillerin iyi yetiştirilmesi hakkında ise şöyle konuştu:

“Çocuklarımıza yararlı ve faydalı insan olma bilincini yerleştirmeliyiz. Çocuklarımızı bu ülkeye faydalı insan olma bilinci ile yetiştirirsek ve onları iyi bir şekilde yönlendirirsek aranılır, nitelikli, vatanını, milletini seven insan yaparız. Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızı bu ülkeye katma değer sağlayan insan haline getirmemiz gerekiyor. Birliğimizi ve bütünlüğümüzü muhafaza ettiğimiz sürece ülkemizdeki kardeşliği kimsenin bozmaya gücü yetmeyecektir.”

"SANAYİ ALANLARINI GELİŞTİRİRSEK GELECEK NESİLLER BÜYÜK KAZANÇLAR ELDE EDECEKTİR"

Beylikova İlçesinde yapımı tamamlanan Organize Besi Sanayi Bölgesi’nden de söz eden Vali Tuna, Eskişehir’i; sanayide, tarımda ve hayvancılıkta büyük bir potansiyeli olan il olarak nitelendirdi. “Bu yatırımlara el birliği ile sahip çıkın” diyerek Beylikova halkına seslenen Vali Tuna, “Bu ilçeler, bu köyler bizlere çok lazım. Buralar zamanla çok kıymetli olacak ve değerli bir hale gelecektir. Bizim topraklarımız çok kıymetli, toprağımıza sahip çıkalım. Bu topraklarda çevreye uyumlu sanayi alanlarını geliştirirsek, gelecekte çocuklarımız büyük kazançlar elde edecektir” diye konuştu.

Devletin vatandaşa yapacağı hizmetlerin hiçbir zaman bitmeyeceğini söyleyen Milletvekili Karacan da, halkın vekili olarak hizmet etmekten büyük gurur duyduğunu kaydetti.

Milletvekili Karacan, Enerji verimliliği açısından büyük faydalar sağlayacağına inandığı doğalgazın Beylikova halkına “hayırlı olmasını” diledi. Karacan, doğalgazın bölgeye gelmesinde emeği geçen başta Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Nabi Avcı’ya, Vali Tuna’ya, Milletvekili Prof. Dr. Emine Nur Günay’a ve diğer kişilere teşekkür ederek sözlerini bitirdi.

ESKİŞEHİR MERKEZİ VE İLÇELERE 65 MİLYON TL’LİK YATIRIM

“2016 yılı yatırım programımız kapsamında Eskişehir Merkezi ve ilçelerinde 65 milyon TL’lik yatırım gerçekleştirdik” diye konuşan Esgaz Genel Müdürü Engin Ataman ise, 2016 yılı içerisinde Alpu İlçesine 84 kilometre, Beylikova İlçesine de 58 kilometrelik hat yapılacağını bildirdi. Alt yapının Ağustos ayında biteceğini açıklayan Müdür Ataman, yaklaşık 830 servis kutusunun bağlanacağı projenin tam anlamıyla Ekim-Kasım aylarında biteceğini de sözlerine ekledi.

Beylikova İlçesinde bugün bir tarih yazıldığını ifade eden Başkan Özkan Alp ise, yıllardır Beylikova için hayal olan doğalgazın ilçeye yapılan en büyük yatırım olduğunu belirtti.

Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Nabi Avcı’nın eğitim yönünden son üç yılda ilçeye büyük hizmetleri olduğunu dile getiren Başkan Alp, Vali Tuna’nın başkanlığında kurulan Organize Besi Sanayi Bölgesi’nin en yakın sürede hizmete gireceğini bildirdi.

Konuşmaların ardından Kaymakam Haskırış ve Belediye Başkanı Alp, ilçeye yaptığı hizmetlerden dolayı Vali Tuna’ya ve Milletvekili Karacan’a teşekkür plaketi verdi. Ardından dualar eşliğinde ilk kepçeyi vuran operatör, çalışmaları başlatmış oldu.
Kaynak: İHA