Baraj Dosyasını Başkan Yardımcısı Akkılınç'a Verdi

Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde, 22 yıldan bu yana Reşitköy Barajı için yüzlerce yazışma yapan Emekli Zabıt Katibi Ali Poyraz, hazırladığı dosyalardan birinide Belediye Başkan Yardımcısı Cemal Akkılınç’a verdi. Poyraz’a teşekkür eden Cemal Akkılınç, dosyayı inceleyeceğini söyledi.

Baraj Dosyasını Başkan Yardımcısı Akkılınç'a Verdi
Burhaniye de yapılması planlanan Reşitköy Barajı için yıllardır, ilgili kurum ve kuruluşlarla yüzlerce yazışma yapan Ali Poyraz, yazışmaları kapsayan dosyaları da, konu ile ilgilenen çok sayıda vatandaşa ulaştırdı. Son dosyayı, Belediye Başkan Yardımcısı Cemal Akkılınç’a veren Ali Poyraz, incelemesini istedi. Barajın Burhaniyelilerin hayali olduğunu anlatan Poyraz” 22yıldan beri bu konuda yazışma yapıyorum. Reşitköy barajı ilçemiz için çok önemli. Bu konuda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Ali Poyraz’ın, okul arkadaşı olduğunu anlatan Cemal Akkılınç’da,” Dosyayı inceleyeceğim. Kendisi bu konuda çok çalışıyor. Teşekkür ediyorum” dedi.

Öte yandan Reşitköy barajının programa alındığını anlatan Ak Parti İlçe Başkanı Onur Bedir de,” Barajın yapımına inşallah bu yıl içinde başlanacak. Milletvekilimiz Ali Aydınlıoğlu ile görüştüm. Ödenek ayrılması için dosya Nisan ayı sonuna kadar kalkınma bakanlığa gidecek. İnşallah, barajın yapımına bu yıl başlanacak. Baraj, 50 bin dekar alanı sulayacak ve içme suyunu da sağlayacak. Barajın hizmete girmesi ile birlikte Burhaniye yeraltı suları ile sulamadan vazgeçilecek. 60 yıldır gündemde olan ve vatandaşlarımızın hayali bu proje Ak Parti iktidarı zamanında hayata geçirilecek. Ali ağabeye de bu konuda yaptığı çalışmalar nedeniyle teşekkür ediyorum” dedi.

Kaynak: İHA