Ali İsmail Korkmaz Davası

Eskişehir’de Gezi Parkı eylemleri sırasında hayatını kaybeden Anadolu Üniversitesi öğrencisi Ali İsmail Korkmaz davası, Yargıtay 1. Ceza Dairesi tarafından hükmün usulen bozulmasından dolayı tekrar görüldü.

Kayseri Adliyesi konferans salonunda görülen duruşmaya Ali İsmail Korkmaz’ın annesi Emel Korkmaz, babası Şahap Korkmaz ve Abisi Gökhan Korkmaz ile çok sayıda STK temsilcisi katıldı.

Aynı zamanda yine Gezi Parkı eylemlerinde hayatını kaybeden Berkin Elvan’ın annesi Gülsüm Elvan, CHP Grup Başkanvekili Veli Ağbaba ile Ankara’dan gelen STK temsilcileri de Adliye binası dışında duruşma sonucunu bekledi. Sanıklar Ramazan ve İsmail Koyuncu, Mevlüt Saldoğan, Yalçın Akbulut, Muhammet Vatansever, Ebubekir Harlar, Hüseyin Engin de mahkeme salonuna SEGBİS ile bağlandı.

“OĞLUMU ÇOCUĞUNUZ YERİNE KOYARAK KARAR VERİN”

Baba Şahap Korkmaz, davanın bozulmasına karşı, “Benim oğlum daha çocuktu. Onu bilerek, isteyerek, kasten vurdular. Gerçek cezasını almalarını istiyorum ve adaletin gerçekten işlemesini istiyorum. Sizin de elinizi vicdanınıza koyup, çocuklarınızı, kardeşlerinizi göz önünde bulundurarak, sokak ortasında kasten öldürülenler göz önünde bulundurularak adaletli davranmanızı istiyorum” dedi.

“OĞLUM BU YIL MEZUN OLACAKTI”

Anne Emel Korkmaz, “Benim oğlum bu sene mezun olacaktı. Ama üç senedir katillerin cezalandırılması için uğraşıyorum. Buraya her geldiğimde içim yanıyor. Her seferinde oğlumun nasıl katledildiğini onların yüzüne bakarak dinledim. Elinizi vicdanınıza koyup oğlumu çocuğunuzun yerine koyup ona göre ceza vermenizi istiyorum” dedi.

Abi Gökhan Korkmaz, “Adil bir ceza verilmesini talep ediyoruz. Yargıtay’ın bozma ilamı için de avukatlar gerekli açıklamayı yapacaktır” diye konuştu.

Ali İsmail Korkmaz avukatı Ayhan Erdoğan ise savunmada eksiklik görmediklerini belirterek, “Davanın geciktirilerek adil bir sonuç çıkmasının önündeki engellerin kaldırılmasını istiyoruz” dedi.

MEVLÜT SALDOĞAN’IN “ŞEHİTLERİ RAHMETLE ANIYORUM” SÖZLERİ TEPKİ ALDI

Afyonkarahisar E Tipi Kapalı Cezaevi’nden SEGBİS ile mahkeme salonuna bağlanan sanık Mevlüt Saldoğan’ın Güneydoğu’da meydana gelen terör saldırılarında şehit olanlara Allah’tan rahmet dilediğine dair sözlerine Ali İsmail Korkmaz’ın avukatları ve ailesi tarafından, konunun dava ile ilgili olmamasına itiraz edilmesi ve Mahkeme Başkanı’nın aynı nedenden dolayı uyarısı üzerine Saldoğan, bozma ilamının kabul edilmesini istediğini ifade etti.

Yine Afyonkarahisar E Tipi Kapalı Cezaevi’nden SEGBİS ile bağlanan diğer sanıklar İsmail Koyuncu, Ramazan Koyuncu, Muhammet Vatansever; Nazilli 2. Ağır Ceza Mahkemesi’den bağlanan Hüseyin Engin, Çifteler Asliye Ceza Mahkemesi’den bağlanan Ebubekir Harlar, Yalçın Akbulut da Yargıtay 1. Ceza Dairesi’nin bozma ilamına uyulmasını istedi.
Kaynak: İHA