Trilye'de Kaya Tuzu Lambaları Ve Sabunları İlgi Görüyor

Mudanya ilçesine bağlı Trilye Mahallesindeki tarihi çarşıya Çankırı'dan getirilerek satışa sunulan ve insan sağlığına yararlı olduğu bilinen kaya tuzu lamba ve sabunları ilgi görüyor.

Çarşıdaki bir iş yerinin satış sorumlusu Dinçer Kara, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Çankırı'da kaya tuzundan imal edilen lamba ve sabunların, Trilye'de yerli ve yabancı turistlerin en çok ilgi gösterdiği ürünlerden olduğunu söyledi.

Kaya tuzunun, içerdiği minerallerden dolayı sağlığa yararlı olduğunu belirten Kara, müşterilerinin taraftarı olduğu takımların amblemi bulunan lambaları daha fazla tercih ettiğini anlattı.

Lambaların havadaki nemi azaltıp radyasyonu büyük oranda emdiğini vurgulayan Kara, 20 metrekarelik bir oda için 6 kilogramlık tuz lambası önerdiklerini ifade etti.

Kara, tuz sabunlarına ilişkin de 'Kaya tuzundan yapılan doğal tuz sabunları ise ter kokusu, sedef, ciltte siyah nokta ve pullanma, cilt sarkması, sinek ısırığı, gül rahatsızlığı, tıraş tahrişi, yağ bezeleri, göz altı morlukları, renk doku bozukluğu, mantar ve sivilce gibi birçok rahatsızlığa iyi geldiği söyleniyor. Tuz sabunu doğal bir tedavi ürünüdür.' ifadelerini kullandı.

Kaya tuzu lambasının fiyatlarının 20 liradan başlayıp 150 liraya kadar çıktığını dile getiren Kara, tuz sabunlarının ise 7 liradan satıldığını sözlerine ekledi.

Kaynak: AA