Saadet Partisi 1. Bölge Yönetici Toplantısı

Genel Başkan Yardımcısı Karamollaoğlu:''İktidarıyla muhalefetiyle, Türk’üyle Kürt’üyle bu memleket bizim'.

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Temel Karamollaoğlu, partisinin '1. Bölge Yönetici Toplantısı'na katıldı.

Karamollaoğlu, Pendik'teki bir otelde düzenlenen toplantı öncesinde yaptığı konuşmada, İslam İşbirliği Teşkilatı Zirvesinin İstanbul'da yapıldığını hatırlatarak, ''Dönem başkanlığı Mısır'dan Türkiye'ye geçti. Bir takım bildiriler yayımlanıyor, bu güzel bir şey. müştereken problemlerini nasıl çözeceğiz bunun ana unsurlarını belirlemeye çalışıyoruz ama öbür taraftan da bugün Avrupa'yla nasıl bütünlük haline geliriz o çalışmanın içindeyiz. İkisi birbiriyle tezat.'' dedi.

Avrupa Birliğinin (AB), 'Avrupa devleti' oluşturmak hedefiyle kurulduğunu ifade eden Karamollaoğlu, 'Hedefi odur. Aynen ABD gibi. Temel kanunları aynı inanca bağlıdır. ABD siyonizmin etkisinde Hristiyan kulübü gibidir. ABD'de bugün sermaye sahibi olanlar yönetime hakim olur. Bunlar senatör seçilirken katkıda bulunan sermaye grupları kendilerini koruyanları tercih eder.' şeklinde konuştu.

Partisinin yaklaşımını anlatan Karamollaoğlu, 'Milli Görüş temelinde, Müslüman kardeşleri düşünmek temel inançtır'' ifadesini kullandı.

Suriye'deki iç savaş ve yansımalarına değinen Karamollaoğlu, 'Üzülerek söylüyorum, Ortadoğu politikası başından beri yanlış oldu' değerlendirmesinde bulundu.

O dönemde ABD'nin Irak'a ve NATO’nun Libya’ya müdahalesine karşı çıkılması gerektiğini dile getiren Karamollaoğlu, Suriye'de Esed yönetiminin devrilmesi için, iç savaşta muhaliflere destek verilmesinin yanlış bir politika olduğunu savundu.

'İktidarıyla muhalefetiyle, Türk’üyle Kürt’üyle bu memleket bizim' diyen Temel Karamollaoğlu, tüm siyasetçilere birlik ve beraberlik çağrısında bulundu.

Saadet Partisinin İstanbul, Kocaeli ve Yalova yöneticilerinin katıldığı toplantı, daha sonra basına kapalı devam etti.
Kaynak: AA