Eyüp'te Park Halinde Bulunan 5 Otomobil Alev Alev Yandı

Eyüp’te bir sokak üzerinde park halinde bulunan 5 otomobil henüz belirlenemeyen bir nedenden dolayı alev alev yandı. Doğalgaz kutusuna sıçrayan alevler nedeniyle apartmanda mahsur kalan vatandaşlar itfaiye ekipleri tarafından kurtarıldı.

Eyüp, Silahtarağa Mahallesi, Kanarya Sokak üzerinde meydana gelen olay iddialara göre şöyle gerçekleşti. Gece saat 02.00 sıralarında sokakta park halinde bulunan otomobillerde henüz belirlenemeyen bir nedenden dolayı yangın başladı.

Kısa süre içerisinde alevler beş otomobile ve sokak üzerinde bulunan doğalgaz kutusuna sıçradı. Vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine itfaiye ve polis ekipleri sevk edildi. Eyüp, Balat, Gazi ve Alibeyköy İtfaiye Amirliğine bağlı ekipler olay yerine gelerek yangına müdahale etti. İtfaiye ekiplerinin müdahalesinin ardından otomobillerdeki alevli yanma kontrol altına alındı. Otomobillerdeki yanmanın kontrol altına alınmasının ardından itfaiye ekipleri uzun bir süre doğalgaz kutusunu söndürmek için mücadele etti. Doğalgaz kutusundaki alevler binaya sıçrarken, alevler nedeniyle binadaki vatandaşlar mahsur kaldı. Mahsur kalan vatandaşlar itfaiye ekipleri tarafından tahliye edildi. Dumandan etkilenen 3 kişi sağlık ekipleri tarafından hastaneye kaldırıldı. İGDAŞ’a bağlı ekiplerin olay yerine gelerek gazı kesmesinin ardından, itfaiye erleri doğalgaz kutusundaki alevleri söndürdü.

Otomobillerin kundaklandığını iddia eden Giyasettin Yüzükçü isimli vatandaş, "Gece 12’den sonra yatağımıza çekildik. Bir iddiaya göre araç yakanların ateşe verdiği söyleniyor. Olay şu anda çok sıcak olduğu için kesin bir bilgi alamadık. Alevler nedeniyle binada mahsur kaldık. İtfaiye ekipleri gelerek bizi arka taraftan tahliye etti. Toplam 6 kişiydik. 3 kişi dumandan etkilendiği için sağlık ekipleri tarafından hastaneye kaldırıldı. Araçlarımız ise tamamen yandı" ifadelerini kullandı.

Polis ekipleri olayla ilgili soruşturma başlatırken, yangının çıkış nedeni araştırılıyor.
Kaynak: İHA