Diyarbakır'da onbinler Peygamber sevdasını haykırdı

Peygamber Sevdalıları Platformu’nun Diyarbakır’da düzenlediği Kutlu Doğum Haftası etkinliğine on binlerce kişi katıldı.

Diyarbakır'da onbinler Peygamber sevdasını haykırdı
Diyarbakır'da onbinler Peygamber sevdasını haykırdı
Kutlu Doğum Haftası nedeniyle Türkiye'nin birçok yerinde etkinlikler düzenleyen Peygamber Sevdalılar Platformu, Diyarbakır'da da etkinlik düzenlendi.

“Vahdet ve Kardeşlik Peygamberi Hazreti Muhammed” temasıyla Nevruz alanında düzenlenen etkinliğe, Diyarbakır'ın yanı sıra Türkiye'nin çeşitli il ve ilçelerinde yüz binlerce kişi katıldı.

Etkinliğe, yurt dışından da katılanların yoğunluğu dikkat çekti. Sabahın erken saatlerinden itibaren etkinliğin yapıldığı alana gelmeye başlayan vatandaşlar, arama noktalarından geçti. Kentin çeşitli noktalarında ise gönüllü vatandaşların araçları ile vatandaşları alana taşındı.

Diyarbakır'da onbinler Peygamber sevdasını haykırdı

KOBANİ OLAYLARINDA VAHŞİCE ÖLDÜRÜLENLER UNUTULMADI

Bağlar ilçesi Nevruz Parkı'nda yapılan kutlamalara vatandaşlar dört ayrı güvenlik noktasında arandı. Bazı vatandaşların üzerinde, 6-7 Ekim Kobani olaylarında öldürülen Yasin Börü'nün fotoğraflarının basılı olduğu tişörtleri giydiği görüldü.

Yasin Börü ve arkadaşlarının fotoğrafı alanın bazı yerleri ile platforma da asıldı. Etkinlik, saat 13.00'da, Kuran-ı Kerim okunması ile başladı.

Diyarbakır'da onbinler Peygamber sevdasını haykırdı

Sık sık “tekbir” seslerinin yankılandığı etkinlik, daha sonra platform üyelerinin konuşmalarıyla sürdü. Yapılan konuşmaların ardından Kürtçe mevlit okundu. Daha sonra ise, Türkçe, Kürtçe ve Arapça ilahiler okundu. İlahiler okunurken, bazı vatandaşlar gözyaşlarına engel olamadı. Bazı vatandaşlar da, izdiham nedeniyle baygınlık geçirdi. Baygınlık geçirenler, platform üyeleri tarafından sedyeyle sağlık çadırına taşındı.

Diyarbakır'da onbinler Peygamber sevdasını haykırdı

YURT DIŞINDAN ALİMLER YOĞUN İLGİ GÖSTERDİ

Etkinliğe yurt dışında da yoğun ilgi gösterildi. Aralarında Mısır Cemaati İslami liderlerinden İslam El-Amri'nin de olduğu Üstat Muhammed İbrahim, Lübnan Tevhit ve İslam Hareketi Lideri Şeyh Bilal Şaban, Filistin İslami Direniş Hareketi'nden Ebu Ubade, Moritanya'dan Üstad Muhammed Abdulkadir, Irak Kürdistan'ından Komela İslami yetkililerden Mamoste Faruk Beşer, Yekgırto'dan Doktor Burhan Ahmet, Irak Kürdistan'ından Sadi Mahmudi, Mamoste Rızgar, Abdulmecit Pur ve Suriye Kürdistan'ından Molla Said yer aldı.

Programa yurt dışından gelenler tek tek platforma davet edilerek tanıtımı yapıldı. Etkinlik, on binlerin katılımıyla ilahilerle devam ediyor.

Kaynak: İHA