Burhaniye'de Sokağa Kavuşan Yaylacıklılar Bayram Yaptı

Balıkesir’in Burhaniye ilçesine bağlı Yaylacık köyünde ilk kez sokak yapılırken, vatandaşlar bayram yaptı. Köy içine araç girmediği için bu güne kadar gelinlerin atla alındığı Yaylacık köyünde, belediyenin yaptığı sokak çalışması devam ederken, sokaklara kavuşan köylüler bayram sevinci yaşadı.

Burhaniye'de Sokağa Kavuşan Yaylacıklılar Bayram Yaptı
İlçeye 13 kilometre uzaklıktaki 305 nüfuslu Yaylacık köyü, belediye sayesinde ilk kez sokaklara kavuşurken, vatandaşlar bayram sevinci yaşamaya başladı.

Köyde iş makineleriyle taşlar kırılarak sokaklar oluşturulurken, yani oluşturulan sokaklara da parke taş döşendi. Çalışmalara köylüler de destek oldu. Köylüler, belediye başkanı Necdet Uysal ve çalışanlara teşekkür ederken, köy muhtarı Mehmet Kuş, bu güne kadar atla alınan gelinlerin bundan böyle otomobille alınacağını söyledi.

Yaylacık köyündeki çalışmaları izlemek için giden Belediye Başkanı Necdet Uysal’a, Başkan yardımcısı Cemal Akkılınç, Ak Parti İlçe Başkanı Onur Bedir, Meclis üyesi Galip Yardımcı ve Belediye Avukatı Feridun Soykök’de eşlik etti. Muhtar Mehmet Kuş, büyük bir sevinç içinde konuklarını yeni yapılan sokaklarda gezdirirken, hepsine teşekkür etti. Yaylacıklıların çok çalışkan olduklarını anlatan Belediye Başkanı Necdet Uysal, ” Bu köyümüzü ziyaret ettiğimiz de kötü bir manzara ile karşılaştık. Vatandaşların yürüyebilecekleri ve cenazelerini taşıyabilecekleri sokakları yoktu. Çünkü köy içine hiçbir araç giremiyordu. Köye iş makinelerin soktuk. Taşlan kırıldı ve sokaklar oluşturuldu. Şu anda da parke taş döşeniyoruz. Vatandaşlarımız çok sevinçli. Bu gün bizde onların mutluluklarına ortam olduk. Diğer köylerde de taş döşeme işlerimiz devam ediyor” dedi.

Yaylacık köyünün kendisi için farklı biri önemi olduğunu anlatan Belediye Başkan Yardımcısı Cemal Akkılınç’da, ”1976 yılında Burhaniye’nin, eski adı Eşekçi olan şimdi de adı Yaylacık olan bu köyde öğretmen vekili olarak görev yaptım. O günün şartlarıyla burada görev yapmak çok zordu. Köyümüzün içinde yol yoktu. Herhangi bir aracın köy içersinde gezmesi veyahut da bir cenazenin nakli mümkün değildi. Şimdi ise, çok güzel bir çalışma oldu. Elimizden geleni yapıyoruz. Bu da bize nasip olduğu için çok mutluyum” dedi.

Belediye başkanı Uysal ve ekibine teşekkür eden köylülerden Ayşe Kuş, ”Eskiden cenazelerimi götürmekte zorluk çekiyorduk. Evlerin arasında gezemiyorduk. Şimdi sokaklar oldu. Çok mutluyuz. Allah razı olsun Belediye Başkanı Necdet Uysal ve ekibinden” dedi.

Rukiye Gezer’de,” Benim evimin önüne de yol yapılmasını istiyorum. Benim kimsem yok” dedi.

Fevziye Önder de,”Hiç gece gündüz hiç yürüyemiyorduk. Yolumuz yoktu. Gece çıkamıyordu yaşlılar. Şimdi ise ayağımız takılmadan yürüyoruz. Yapanlardan Allah razı olsun. Çok teşekkür ederim” dedi.

Makbule Gedik ise,”Köyümüzde hiç yol yoktu. Sağ olsun başkanımız yol yaptı. Çok güzel oldu. Çok mutluyuz” dedi.

Yol olmadığı için gelinlerin atla alındığını anlatan Muhtar Mehmet Kuş’da,” Köyümüzde daha önce yol yoktu. Bir düğünde gelinlerimizi atla götürüyorduk. Tabi bu zorluk oluyordu. Sokaklar dardı. Ama şimdi Allah razı olsun belediyemizden, belediye başkanımızdan. Şimdi ise her evin önünden gelinleri taksi ile alabiliyoruz. Yollarımız güzel oldu. Allah, devletimize milletimize zeval vermesin. Belediye Başkanımızdan Allah bin kere razı olsun. Şu anda köyümüzde çok şey değişti” dedi.

Kaynak: İHA