Bombaların 'Sessiz' Bıraktığı Çocuklar Sağlıklarına Kavuştu

Suriye'deki iç savaşta varil bombalı saldırılar nedeniyle işitme ve konuşma yetisini kaybeden 4 yaşındaki Halid Hakki ile 5 yaşındaki Meyyade Zağar, Türk Hava Gönüllülerinin yardımıyla sağlıklarına kavuştu.

Ülkelerindeki iç savaşta rejim güçlerinin varil bombalı saldırıları nedeniyle işitme ve konuşma yetisini kaybeden Halid ve Meyyade, sağlıklarına Türkiye'de kavuştu.

Reyhanlı'ya gelen ve sağlık durumları Anadolu Ajansı tarafından haberleştirilen 4 yaşındaki Halid Hakki ile 5 yaşındaki Meyyade Zağar'a, Türk Hava Gönüllüleri yardım elini uzattı.

Türk Hava Gönüllülerinin girişimiyle özel bir işitme merkezinde bir hafta önce testleri yapılan Halid ve Meyyade'ye işitme cihazları takıldı.

Türk Hava Gönüllüleri üyesi THY Hat Bakım çalışanı Emre Şener, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Suriyeli çocukların tekrar duymasından çok mutlu olduklarını söyledi.

AA'nın haberi üzerine çocuklar için harekete geçtiklerini anlatan Şener, 'Suriyeli Halid ve Meyyade için çok üzüldük ve hemen harekete geçtik. Bir hafta önce çocuklarımızın sağlık raporları, işitme testleri, doktor raporları ve kulak ölçüleri alındı. Tüm işlemler tamamlandıktan sonra çocuklarımızın işitme cihazları takıldı.' diye konuştu.

Bu konuda destek veren herkese teşekkür eden Şener, yardım çalışmalarını sürdüreceklerini kaydetti.

Suriye'de sağlık merkezi bulamadıkları için Reyhanlıya gelen iki ailenin üyeleri de evlatlarının tekrar eski günlerdeki gibi duymasından dolayı mutluluklarını dile getirdi.
Kaynak: AA