Başbakan'dan 'Özal' mesajı

Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Merhum Turgut Özal, ülkemizin daha müreffeh, daha demokratik, daha modern bir yapıya kavuşması yolunda tarihi dönüşüme öncülük eden önemli bir devlet adamımızdır" dedi.

Başbakan'dan 'Özal' mesajı
Başbakan Ahmet Davutoğlu, 8 Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın vefatı dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Başbakan'ın mesajında şu ifadeler yer aldı:

'Sekizinci Cumhurbaşkanımız merhum Turgut Özal, ülkemizin daha müreffeh, daha demokratik, daha modern bir yapıya kavuşması yolunda tarihi dönüşüme öncülük eden önemli bir devlet adamımızdır. Başbakanlığı ve Cumhurbaşkanlığı dönemlerinde ülkemizin dünyayla bütünleşmesine, değişim ve dönüşümüne yönelik büyük hizmetlerde bulunmuştur. Merhum Özal milletiyle bütünleşen, onun değerleriyle hemhal olmuş bir devlet adamına bu aziz topraklarda nasıl sahip çıkılacağının da örneği olmuştur. Onun içten, samimi, her kesimi kucaklayan, yediden yetmiş yediye herkesle diyalog kurabilen üslubu unutulmayacak. Üstlendiği görevlerde ülkemize kazandırdığı değerlerle, yakın siyasi tarihimizin mümtaz şahsiyetleri arasında yer alan merhum Turgut Özal'ı vefatının yıl dönümünde rahmetle ve hürmetle yâd ediyorum.”

Kaynak: İHA