Ardahan'da 'Sağlıklı Yaşam Yürüyüşü' Yapıldı

Ardahan Valisi Deniz: 'Sağlıklı bir yaşam sporsuz mümkün değil. Eğer hayatta beklentimiz mutlu olmak ise o zaman spor yapmak zorundayız'

Ardahan'da Çıldır Gölü ile Akçakale Yarımadası arasındaki yaklaşık 5 kilometrelik güzergahta 'Sağlıklı Yaşam Yürüyüşü' düzenlendi.

Çıldır ilçesine bağlı Akçakala Köyünde, Çıldır Gölü ile Akçakale Yarımadası arasında düzenlenen 'Sağlıklı Yaşam Yürüyüşü' etkinliğine Ardahan Valisi Ahmet Deniz, Çıldır Kaymakamı Tamer Kılıç, Ardahan İl Sağlık ve Halk Sağlığı Müdürü Ulaş Şentürk ile daire müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Vali Deniz, etkinlik sonunda gazetecilere yaptığı açıklamada, amaçlarının spor ve sağlıklı yaşama dikkat çekmek olduğunu belirtti.

Bahar ve yaz ayları boyunca her hafta devam edecek etkinliklerin ilkini Çıldır'da düzenlediklerini dile getiren Deniz, şunları kaydetti:

'Burası doğa harikası bir yer. Özellikle Çıldır'ın güzelliklerine dikkat çekmek amacıyla da burayı tercih ettik. Bugün yıl boyunca yapılacak olan doğa yürüyüşlerimizin ilkini burada yapmak istedik. Bu yarımadanın binlerce yıllık bir tarihi geçmişi var. Burası doğa ile iç içe bir yer. Sağlıklı bir yaşam sporsuz mümkün değil. Eğer hayatta beklentimiz mutlu olmak ise o zaman spor yapmak zorundayız. Mutlaka hayatımızın içine hareketliliği ve sporu sokmak zorundayız. Sporun herhangi bir dalı olabilir, hiç fark etmez. Yeter ki, spor yapalım.'

Deniz, hareketsiz yaşam nedeniyle obezitenin toplumda önemli bir sağlık sorunu haline geldiğine de işaret ederek, 'Türkiye'de obez nüfusu yüzde 30'a yaklaştı. Bu durum, gelecek nesiller için sıkıntılı bir durum. Bu da beslenme alışkanlığı ve hareketsizlikten kaynaklanan bir durum. Bizler at sırtında gelmiş hareketli bir toplumuz. Orta Asya'dan Viyana'ya kadar. Bu duruma üzülüyoruz. Hareketsiz kaldığımızdan dolayı bu durum oldu. Bu farkındalığı oluşturmak için bugün buradayız' dedi.

Yürüyüşün ardından katılanlara elma, su ve sandviç ikram edildi.
Kaynak: AA