13. Yeşilkavak Yağlı Pehlivan Güreşleri

Eşme ilçesinde bu yıl 13. kez düzenlenen güreşlerde başpehlivan Ünal Kahraman oldu

Uşak'ın Eşme ilçesinde bu yıl 13. kez Yeşilkavak Yağlı Pehlivan Güreşleri yapıldı.

Yeşilkavak köyünde 13 kategoride yapılan yağlı güreş müsabakalarına çeşitli illerden 250 güreşçi katıldı.

Güreş ağalığına Eşme Belediye Başkanı Hacı Mustafa Çetin'ın seçildiği müsabakalarda Ünal Kahraman başpehlivanlığı kazanırken Enver Erişti ikinciliği elde etti.

Uşak Valisi Ahmet Okur, yaptığı konuşmada yağlı pehlivan güreşlerinin ata sporu olduğunu söyledi.

Kendisinin Hataylı olduğunu dile getiren Vali Okur, 'Bizim oralarda aba güreşleri yapılır. Bizim güreşlerimiz de en az bu kadar heyecanlı geçer, ama biz yağsız severiz, yağsız oynarız. Aba güreşinin çok farklı bir tarzı var. Şunu memnuniyetle ifade ederim ki Uşak'ın yörükleri bu meydanı Kırkpınar meydanına dönüştürmüşler, burada nice Kel Aliçolar, Koca Yusuflar, Adalı Haliller yetişti ve yetişecek. Sizlerle birlikte olmaktan, bu mutluluğu huzuru yaşamaktan dolayı gerçekten çok mutluyum. Bu organizasyonda emeği gecen herkese teşekkür ediyorum.'dedi.

Eşme Kaymakamı Ozan Gazel ise, yağlı güreşlere bölgede ilginin yoğun olduğunu belirterek, her türlü spor müsabakasına destek olduklarını ifade etti.

Yeşilkavak Muhtarı Şahin Dereli ise güreşlerden elde edilen gelirlerin köyün ihtiyaçları için kullanılacağını belirterek şölen havasında geçen müsabakaların ata sporu güreşin yaygınlaşmasına katkı sağladığını dile getirdi.

Kaynak: AA