Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul Ve Yetimleri Derneği Genel Başkanı Taner Uran Açıklaması

Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Şube Başkanları toplantısında konuşan Genel Başkan ve Gazi Emekli Albay Taner Uran, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı bünyesinde kurulan Şehit Yakınları ve Gaziler Daire Başkanlığı’na kendilerine daha şefkatli davranan bir bürokratın atanmasını talep ettiklerini dile getirdi.

Kentte bir otelde gerçekleştirilen toplantıya Dernek Genel Başkanı Taner Uran ve 43 şube başkanı ile 19 temsilci katıldı.

Geleneksel Şube Başkanları Toplantısı’nı bu defa Kayseri‘de gerçekleştirdiklerini dile getiren Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Genel Başkanı Taner Uran, “Toplantımıza 43 ilden şubemiz, 19 temsilcimiz katılmaktadır. Bu heyet, tamamı şehit ailesi ve gazi olan 10 bin kişiyi temsil etmektedir. Toplantının amacı hem gündemle ilgili camiamızın istek ve taleplerini, duygu ve düşüncelerini iletmek hem de ailelerin sorunlarını görüşmek ve bu sorunlara çözüm yolları bulmaktır. Terör son zamanlarda artmış durumdadır. Son 6 aydır 400 civarında askerimizi, polisimizi, güvenlik güçlerimizi şehit verdik. Gelen her şehitte yüreğimiz yandı, içimiz sızladı. Biz terörle mücadelenin sonuna kadar yapılması gerektiğini, en son terörist bertaraf edilene kadar devletin bütün gücüyle onların üzerine gitmesi gerektiğini düşünüyoruz.” diye konuştu.

Genel Başkan Taner Turan, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı bünyesinde kurulan Şehit Yakınları ve Gaziler Daire Başkanlığı’na kendilerine daha şefkatli yaklaşan bir bürokratın atanmasını arzu ettiklerini dile getirdi. Genel Başkan Taner Uran, “Sayın Cumhurbaşkanımızın dile getirdiği gibi teröre bulaşan, bu ülkeye hainlik yapanlara vatandaşlık hakkı bile verilmemesi hatta vatandaşlıktan derhal çıkarılması gerekir. Biz aynı zamanda Aile Bakanlığı bünyesinde kurulan Şehit Aileleri ve Gaziler Daire Başkanlığına bize daha sevgi ve şefkatle yaklaşmasını bilen bir bürokratın atanmasını da talep ediyoruz." dedi.

Genel Başkan Uran, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu’nun, bir şube başkanına yaptığı ileri sürülen, "Size şu an bütçeden para yok." şeklindeki açıklamasının da takipçisi olduklarını belirtti.

Konunun aydınlatılması neticesinde gerekirse Bakanlığı protesto edeceklerini ifade eden Genel Başkan Taner Uran, “Bir şube başkanının bana verdiği bilgiye göre Erzurum’da sivil toplum örgütleriyle ilgili bir toplantı yapılırken toplantıda şehit aileleri ve gazilerin talepleriyle ilgili Aile Ve Sosyal Politikalar Bakanı ‘Biz Sur’a ve Suriyelilere gereken yardımı yapıyoruz. Size bütçeden şu an para yok’ diye bir cümle kullanmış. Bunu bana şube başkanım söyledi, bunu da en kısa zamanda Sayın Bakan ile görüşüp gereği ne ise onu beraber yapacağız. Konuyu araştırdıktan sonra gerekirse şubeler olarak Aile Bakanlığı’nın önünde toplanacağız, protesto eylemi yapacağız.” diye konuştu.

“TERÖR YANLISI MİLLETVEKİLLERİNE MAAŞ ÖDENMESİ BİR UTANÇ KONUSUDUR”

Milletvekillerinin dokunulmazlıklarına ilişkin açıklamalar yapan Genel Başkan Taner Uran, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bizim ödediğimiz, Türk milletinin ödediği vergilerle maaş alacaklar ve bizim askerimize, vatandaşımıza kurşun sıkanların sözcülüğünü yapacaklar. Bu kabul edilemeyecek bir şeydir. Bu utanç konusudur. Bu hiç bir ülkede olmaz. Bu utancın derhal giderilmesi lazım. Onlara her maaş ödendiğinde bizim içimiz kan ağlıyor ve bunu kabul etmiyoruz."

VİETNAMLI OLSA DA MAAŞA BAĞLANMALI...

Ayrıca, Diyarbakır’da şehit olan Trafik Polisi Tansu Aydın’ın Vietnamlı eşinin yabancı olduğu için maaş alamama konusuna da değinen Genel Başkan Taner Uran, “Bu konuyla ilgili, Bakanlar Kurulu derhal toplanıp şehit eşini vatandaşlığa almalı ve özlük hakkı ne ise o verilmelidir. Çünkü şehidin eşinin ağlaması bizim yüreğimizi dağladı." ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA