Şehit Yakınları Ve Gaziler Bir Araya Geldi

Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Genel Başkanı Uran: 'Meclis'te terör örgütünün siyasi sözcülüğünü yapan, bizlerin ödediği vergilerle maaş alan milletvekilleri var. Onlara gerekenin bir an önce yapılmasını istiyoruz'

Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Genel Başkanı Taner Uran, 'Meclis'te terör örgütünün siyasi sözcülüğünü yapan, bizlerin ödediği vergilerle maaş alan milletvekilleri var. Onlara gerekenin bir an önce yapılmasını istiyoruz.' dedi.

Uran, bir otelde düzenlenen Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Şube Başkanları toplantısında yaptığı açıklamada, terörle mücadelede şehit düşen güvenlik güçlerine Allah'tan rahmet diledi.

Toplantıda şehit aileleri ile gazilerin taleplerinin görüşüldüğünü aktaran Uran, 'Son dönemde maalesef terör azmış durumda. 5-6 ayda 400 civarında askerimizi, polisimizi, güvenlik gücümüzü şehit verdik. Gelen her şehitle yüreğimiz yandı, içimiz sızladı. Biz terörle mücadelenin sonuna kadar yapılmasını, en son terörist bertaraf edilene kadar devletin bütün gücüyle teröristlerin üzerine gitmesini istiyoruz, beklentimiz bu yönde.' diye konuştu.

- 'Onlara maaş ödendiğinde içimiz kan ağlıyor'

Teröristlerin güvenlik güçlerinin karşısına çıkamadığını ve haince saldırılar gerçekleştirdiğini dile getiren Uran, güvenlik güçlerinin büyük çoğunluğunun patlayıcı madde ve keskin nişancı ateşiyle şehit düştüğüne dikkati çekti.

Şehit aileleri ve gaziler olarak terör suçları için idam cezası getirilmesini istediklerini vurgulayan Uran, şu değerlendirmelerde bulundu:

'Bu bizim yıllardır dile getirdiğimiz bir şey. Hiçbir terör örgütünün, hiçbir siyasi talebinin karşılanmamasını ve muhatap alınmamasını istiyoruz. Şehit ailesi ve gaziler olarak her zaman 'vatan sağ olsun' diyoruz ve 'vatan sağ olsun' demeye de devam edeceğiz. Malumunuz Meclis'te terör örgütünün siyasi sözcülüğünü yapan, bizlerin ödediği vergilerle maaş alan milletvekilleri var. Onlara gerekenin bir an önce yapılmasını istiyoruz. Bu hiçbir ülkede olmayacak bir şey. Bu utancın derhal giderilmesi lazım çünkü onlara her maaş ödendiğinde bizim içimiz kan ağlıyor. Sayın Cumhurbaşkanımızın da dile getirdiği gibi teröre bulaşanlar, bu ülkeye hainlik yapanlar vatandaşlıktan derhal çıkarılmalı.'
Kaynak: AA