GÜNCELLEME - Ankara'da 8 Yaşındaki Çocuğun Kaybolması

Önceki gün kaybolan Serdar Kandemir'i arama çalışmaları devam ediyor Dalgıçlar, İmrahor Deresi'nin üstü kapalı olan bölümünde yoğun metan gazı bulunması nedeniyle çalışmalarını güçlükle sürdürüyor Arama çalışmalarına dedektör köpekler de katıldıARAMA DETAYLARI EKLENDİ.

Başkentte önceki gün kaybolan 8 yaşındaki çocuğu arama çalışmaları, arama ve kurtarma ekiplerince sürdürülüyor.

Çankaya ilçesi İmrahor Mahallesi'nde okuldan çıktıktan sonra evine dönmeyen ilkokul 2. sınıf öğrencisi Serdar Kandemir'i bulmak için İmrahor Deresi'nde yoğunlaştırılan arama çalışmalarına, Büyükşehir Belediyesi ASKİ ekipleri, İtfaiye Daire Başkanlığına bağlı sualtı arama kurtarma ekibi, AFAD ve polis ekipleri katılıyor.

Çalışmalar kapsamında ekipler tarafından derenin su yatağına toprak set çekildi. Böylece suyun, derenin üstü kapalı olan bölümüne akışı engellendi.

Büyükşehir Belediyesi proje ekibinin çalışmaları doğrultusunda, derenin üstü kapalı kısmında, her yüz metrede bir havalandırma deliği açılarak içerideki metan gazı boşaltılmaya çalışıldı.

Metan gazı ölçümlerinin ardından, 'kurbağa adam' denilen polis dalgıçlar ve itfaiye dalgıç ekibi, açılan havalandırmalardan kapalı alana girerek arama çalışması yaptı.

Dalgıçlar, kapalı alanda yoğun metan gazı olması nedeniyle çalışmalarını güçlükle sürdürüyor.

Üstü kapalı 11,5 kilometre uzunluğundaki İmrahor Deresi içinde yapılan arama çalışmaları kapsamında 2 kilometrelik bölümün arama kurtarma ekipleri tarafından dedektör K9 köpekleriyle arandığı belirtildi.

İlkokul 2. sınıf öğrencisi 8 yaşındaki Serdar Kandemir, Perşembe günü Ankara'nın Çankaya ilçesi İmrahor Mahallesi'ndeki okulundan çıktıktan sonra kaybolmuştu.
Kaynak: AA