GÜNCELLEME - Alanya'daki Trafik Kazası

Kazada hayatını kaybeden Alanya KETEM'de görevli hemşire Eser, İçel'in Erdemli ilçesinde toprağa verildiHEMŞİRENİN DEFNEDİLMESİ EKLENDİ.

Antalya'nın Alanya ilçesindeki trafik kazasında yaşamını yitiren Alanya Kanser Erken Teşhis ve Tarama Merkezinde (KETEM) görevli hemşire Zeynep Coşkun Eser, memleketi İçel'in Erdemli ilçesinde toprağa verildi.

Alanya KETEM'de görevli hemşireler Eser (41), Kadriye Ulaş (42) ve Gülhan Yelken'in (36), görev dönüşü mola verdikleri çardağa kamyonuyla çarpan Kemal Çay (42), emniyetteki ifade işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Ağır vasıta ehliyetine sahip olmadığı, B sınıfı ehliyeti bulunduğu öğrenilen Çay, 'taksirle öldürmek' suçundan tutuklandı.

- İçel'de toprağa verildi

Kazada hayatını kaybeden Eser'in cenazesi, toprağa verilmek üzere memleketi İçel'in Erdemli ilçesine getirildi.

Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Kanser Daire Başkanı Murat Gültekin, Eser için Erdemli Devlet Hastanesi bahçesinde düzenlenen törende, Eser'in kanser konusunda farkındalık oluşturmak için büyük çaba sarf ettiğini anlatarak, kendisini hiçbir zaman unutmayacaklarını söyledi.

Antalya Halk Sağlığı Müdürü Murat Özdemir de Eser'in fedakar bir çalışma arkadaşları olduğunu belirterek, Alanya KETEM'e adını vermeyi düşündüklerini ifade etti.

İçel Halk Sağlığı Müdürü Aytekin Kemik de kanserde erken teşhisin çok önemli olduğunu vurgulayarak, Eser'in yaptığı çalışmalarla birçok kişinin hayatını kurtardığını ve bu nedenle hizmetlerinin asla unutulmayacağını dile getirdi.

Erdemli Kaymakamı Osman Taştan ve Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu'nun da katıldığı törenin ardından Eser'in cenazesi, Limonlu Mahallesi'ndeki mezarlığa defnedildi.

Bu arada, törene katılan Eser'in ailesi ve yakınları ile meslektaşları gözyaşlarını tutamadı.

Dün, Alanya ilçesinde Kemal Çay'ın kullandığı kamyon, kanser tarama ve bilgilendirme çalışmasından dönerken yol kenarındaki çardakta mola veren KETEM'de görevli hemşireler Zeynep Coşkun Eser, Kadriye Ulaş ve Gülhan Yelken'e çarpmıştı. Kazada Eser yaşamını yitirmiş, Ulaş ve Yelken de yaralanmıştı.
Kaynak: AA