Turizm Haftası Etkinlikleri Beykoz'da Başladı

İstanbul Kültür ve Turizm Müdürü Apaydın: 'Tüm İstanbul'u turizm alanı yapmak istiyoruz' Beykoz Belediye Başkanı Çelikbilek: 'Bu etkinlikle Beykoz'un turizmcilerin gözdesi haline gelecek bir bölge olacağını düşünüyorum'.

İstanbul Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından Turizm Haftası, Beykoz'da çeşitli etkinliklerle kutlanıyor.

40. Turizm Haftası kapsamında Kanlıca Meydanı'nda yapılan açılış töreninde konuşan İstanbul Kültür ve Turizm Müdürü Nedret Apaydın, turizm denilince akla İstanbul'da tarihi yarımada ve Beyoğlu civarı gelirken artık bu anlayışın değiştiğini kaydetti.

Tüm İstanbul'u turizm alanı yapmak istediklerini vurgulayan Apaydın, 'Turizmle alakalı en güçlü sektör grupları İstanbul'da ve onlarla çok yakın çalışıyoruz.' dedi.

Apaydın, turizm sektörüyle alakalı tüm meslek gruplarını davet edip bu yıl farklı ilçeleri gösterdiklerini ve bütün grupların doğrudan Beykoz'u seçtiğini ifade etti.

Beykoz'un kendi güzelliklerini dışarıya pazarlama noktasında zorluk yaşadığına vurgu yapan Apaydın, 'Beykoz'un yerli ve yabancı turistleri çekmek noktasında sıkıntıları vardı. Bu noktada devreye girip, Başkanımızla görüşmeler yaptık. Türkiye'de geçen sene 11 milyon insanımız yurt içinde seyahat etmiş. Turizm denilince aklımıza sadece yabancı turistler gelmemeli. Beykoz'a geldiğimde öyle güzel şeylerle karşılaştım ki turistlerin uğrak yeri olmaması için bir neden yok. Umarım bir yıl içerisinde olumlu dönüşler alırız.' diye konuştu.

- 'Yeni bir sayfa açıldı'

Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek, bu yıl İstanbul Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile yapılan çalışmalar sonucunda 39 ilçe içerisinde Turizm Haftası'nın Beykoz'dan başlamasına karar verildiğini belirterek, 'Biz bu karara çok sevindik, bu etkinlikle Beykoz'un turizmcilerin gözdesi haline gelecek bir bölge olacağını düşünüyorum.' dedi.

Beykoz'un turistleri çekebilecek farklı mekanlara sahip olduğu anlatan Çelikbilek, 'Beykoz, doğasıyla birlikte sanatsal etkinlikleriyle turizm alanında yer bulacak. Bu hafta gerçekleşecek etkinliklerle artık Beykoz'un, turizmcilerin yol haritalarında yer alacağını umuyorum. Böylelikle turistler de hep aynı yerleri gezmek zorunda kalmayacaklar. Yeni alanların açılması hem turistler için hem de Beykoz için ciddi kazanım olacaktır.' ifadelerini kullandı.

Diriliş Ertuğrul gibi önemli dizilerin çekilmesiyle Beykoz'un sinemacılara ev sahipliğini yaptığını söyleyen Çelikbilek, ilçenin, doğa güzelliğiyle ön plana çıktığını aktardı.

Çelikbilek, 'Bu kadar zenginliği çoğu zaman sunamadık, sesini duyuramadık. Ancak artık Turizm Haftası'nın Beykoz'dan başlamasıyla yeni bir sayfa açıldığını düşünüyorum. Turizmin sunacağı bütün nimetler Beykoz'da bulunuyor. Artık Beykoz tarihi filmlerin çekildiği önemli bir bölgemizdir. Bu haliyle zaten turistlerin ilgisini çekiyor. Ayrıca 75 yayınevinin katılacağı Çocuk Kitap Fuarı'nı da yarın Beykoz'da açıyoruz. 52. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu'na Beykoz etabı da eklendiğini mutlulukla ifade etmek istiyorum.' bilgilerini verdi.

- 'Tüm İstanbul'u turizm alanı yapmak istiyoruz'

Etkinlik kapsamında 16 - 22 Nisan arasında, amatör ve profesyonel fotoğrafçılığa yönelik fotoğraf turu, 18 Nisan'da balık tutma yarışması ve paintball karşılaşması, yoğurt yeme yarışması, yemek yarışması, plaj futbolu müsabakası, gezi turları, uçurtma festivali ve Sürdürülebilir Turizm ve Çözümleri Çalıştayı düzenlenecek.

Kaynak: AA