Simav'da 'Her Yaşta Her Gün Süt Tüketelim' Kampanyası

Simav Ziraat Odası ilçede süt tüketiminin artırılması amacıyla, 'Her yaşta her gün süt tüketelim' sloganıyla kampanya başlattı.

Oda Başkanı Kadir Bütüner, gazetecilere yaptığı açıklamada, büyük emeklerle çiftçiler tarafından üretilen sütün hak ettiği değerlerde olmadığını ifade ederek, süt üretimine ve tüketimine dikkat çekmek amacıyla kampanya başlattıklarını söyledi.

Türkiye'de son yıllarda süt üreticilerinin büyük sorunlar yaşadığını ifade eden Bütüner, 'Kampanya kapsamında kurumumuza işlem yaptırmak için gelen üyelerimize ve vatandaşlarımıza çay yerine süt ikram ediyoruz. Bu davranışımızın ve kampanyamızın bütün kurum ve kuruluşlara da örnek olmasını istiyoruz. Süt sağlıktır, süt hayattır, süt şifadır, süt üreticinin alın teridir. Bu kampanyanın süt üreticisi çiftçilerimize önemli bir moral kaynağı olacağına inanıyoruz ve farkındalık oluşturacağını düşünüyoruz.' diye konuştu.

Bütüner, devletin süt üreticilerinin sorunlarının giderilmesi için yaptığı çalışmaları yakından takip ettiklerini, bu durumunda çiftçiler tarafından olumlu karşılandığını sözlerine ekledi.

Kaynak: AA