Sevilla'da Rengarenk Panayır Coşkusu

Sevilla'da 169 yıllık kültürel ve ticari bir etkinlik olan Nisan Fuarı panayırı, flamenko kıyafetleri, dansları ve süslü atlı arabalarıyla bu yıl da rengarenk geçiyor.

İspanya'nın güneyindeki Endülüs bölgesinin turistik şehirlerinden Sevilla'da 169 yıllık geçmişe sahip 'Feria Abril' (Nisan Fuarı) panayırı yöre halkı için büyük bir ekonomik katkı, turistler için ise görsel bir şölen olmaya devam ediyor.

Kent merkezinde 15 sokağa yayılan geniş bir alanda gerçekleşen ve 5 gün süren panayırda her zaman olduğu gibi flamenko kıyafetli kadınlar, bölgeye özgü süslü at arabaları ve bir flamenko türü olan 'Sevillana' dansı öne çıktı. Kültürel, ticari ve sosyal anlamda Sevilla'nın kalbinin attığı Nisan Fuarı'nda 19'u kamuya açık toplam bin 51 tahta baraka hazırlanırken, özel davetiyelerle girilen bu barakalara sahip olmak bölge halkı arasında 'prestij ve saygınlık' anlamına geliyor. Çoğunlukta seçkin ailelere ve önemli işadamlarına ait olan, özel dans ve müzik gösterilerin yapılıp, yemeklerin verildiği barakaların el değiştirmesi için 25 yıldan fazla sırada bekleyenlerin olduğu belirtiliyor.

Bu arada Nisan Fuarı etkinliği aynı zamanda kent ekonomisine 700 milyon avro gibi ciddi bir katkı sağlıyor. İspanya içinde işsizlik sorununun en ağır yaşandığı yerlerden biri olan Sevilla'da halk, Nisan Fuarı etkinlikleri sayesinde geçici süreliğine olsa da iş buluyor. Panayır süresince Sevilla'daki otellerin doluluk oranının yüzde 90'a çıktığı açıklanırken, bölgenin yerel içeceklerinden olan elma şarabından 5 günde 700 bin şişe tüketildiği bildiriliyor.

Ana kapısını süsleyen 212 bin adet renkli lambanın yakılmasıyla 12 Nisan gecesi başlayan Nisan Fuarı panayırı 17 Nisan sabahı sona erecek.

Kaynak: AA