Sarayönü Belediye Başkanı Solak Açıklaması

'Organize Sanayi Bölgesi kurulması için geniş çaplı gerekçe raporu hazırlanarak 100 firma ile görüşüldü, ön çalışmalar ve fizibilite raporları hazırlandı'.

Sarayönü Belediye Başkanı Nafiz Solak, 'Organize Sanayi Bölgesi kurulması için geniş çaplı gerekçe raporu hazırlanarak, 100 firma ile görüşüldü, ön çalışmalar ve fizibilite raporları hazırlandı' dedi.

Solak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2015 yılı bütçesinin 15 milyon 979 bin lira olarak hazırlandığını söyledi.

Beton parke ve bordür üretim tesislerinde geçen yıl 8 milyon taş ürettiklerini belirten Solak, 'Merkez ve mahallelerde gerçekleştirilen yol yapımı çalışmaları kapsamında 173 bin metrekare kilitli taş döşedik. 170 bin metrekare sıcak asfalt, 155 bin metrekare satıh kaplama asfalt, 165 bin metrekare stabilize yaptık.' diye konuştu.

Ayrıca, 35 kilometre yol genişletme çalışması yaptıklarını ifade eden Solak, şöyle konuştu:

'50 bin civarında çiçek ve ağaçla peyzaj çalışması gerçekleştirdik. Organize Sanayi Bölgesi kurulması için geniş çaplı gerekçe raporu hazırlayarak 100 firma ile görüşüldü, ön çalışmalar ve fizibilite raporları hazırlandı. Mevlana Kalkınma Ajansına 'Güneşte Hayat Var' adlı güneş pilleri ile 3 parkımızın aydınlatması için yazılmış projemiz onaylandı. Kapalı spor salonu için spor toto teşkilatından ödenek alıp tamir ve tadilat yaptık. Bunun yanında ilçemize UEFA standartlarında bir sentetik futbol sahası kazandırdık. Kurumaya yüz tutmuş Beşgöz gölünde temizleme çalışmaları başlattık. Öksüz, yetim ve geliri düşük çocuklarımızı tespit ederek, 600 çocuğumuza spor ayakkabı, 160 öğrencimize eşofman ve 300 öğrencimize kışlık kaban dağıttık. Konya Büyükşehir Belediyesi ile ortak bin vatandaşımızı Konya gezisine götürdük. İlçemizde yaşayan Suriyeli mülteci çocuklara ayakkabı ve kışlık kabanı yardımı yaptık. Tüm mahallelerde Ramazan ayında İftar Yemek programı düzenledik. Kış döneminde ise sokak hayvanlarımızı belli aralıklarla doyurduk.'

Kaynak: AA