Mahalle Evleri Kursiyerleri Sergi Açtı

İçel’de Adanalıoğlu Mahalle Evi’nde resim ve suluboya eğitimi alan öğrenciler, 495 eserlik sergi açtılar.

Mahalle Evleri Kursiyerleri Sergi Açtı
Akdeniz Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’ne bağlı ’Mahalle Evleri’ kurs ve eğitim programlarını sergi ve etkinliklerle taçlandırıyor. Mahalle evlerinde kurs ve eğitimlere devam eden öğrenciler, aldıkları eğitimlerin sonunda kendi alanlarında dönem sonu etkinlikleri düzenliyorlar. Son olarak Adanalıoğlu Mahalle Evi’nde suluboya ve resim kursuna devam eden öğrenciler, 272 saatlik eğitimin ardından dönem sonu sergisini açtılar.

Toplam 495 eserin yer aldığı sergiye Akdeniz Belediyesi Kültür ve Sosyal İşlerden Sorumlu Eş Başkan Yardımcısı Sebahat Gençtarih Cebe, birim müdürleri, kursiyerler ve aileleri katıldılar. Açılış öncesinde konuklara bilgi veren kurs öğretmeni Heykeltıraş Haydar Turan, haftada 2 gün 6’şar saat eğitim alan 10-12 yaş grubu öğrencilerin eserlerinin sergiye açıldığını ifade etti.

Toplam 20 kursiyer öğrencinin katıldığı sergide karakalem, suluboya ve strüktürel doku çalışmaları yer alıyor.

Cebe, çocuklara verilecek en güzel eğitimin, onların yaratıcılık duygusunu geliştirmeye çalışmak, daha önce aralarında ilişki kurulmamış nesneler ya da düşünceler arasında ilişki kurmalarını sağlamak olduğunu vurguladı. Çocukların, böylelikle alışılagelen kalıpları kırarak farklı, özgün ve yeni olmayı başarabileceklerine değinen Eş Başkan Yardımcısı Cebe, “Burada verilen eğitimle çocuklarımız çamaşır suyundan makarnaya kadar birçok farklı materyali kullanarak özgün ürünler ortaya çıkartmış. Özellikle bu eğitimlerde bizim amacımız, özel ve maddi külfeti olan kurslara ulaşamayan vatandaşlarımıza, kendi becerilerini ortaya çıkaracak, var olan yeteneklerini geliştirecek eğitimleri ücretsiz olarak temin etmektir" dedi.

Kaynak: İHA