Küçükçekmece'de 2 Bin 500 Öğrencinin Katıldığı Dev Proje

Küçükçekmece TOKİ Güneşpark Evleri Kız Anadolu İmam Hatip Lisesinin başlattığı Yaşayarak Öğreniyorum projesine 10 kategoride 2 bin 500 başvuru yapıldı.

Küçükçekmece'de 2 Bin 500 Öğrencinin Katıldığı Dev Proje
TOKİ Güneşpark Evleri Kız Anadolu İmam Hatip Lisesinin başlattığı, Küçükçekmece Belediyesi desteğiyle hayata geçirilen alanında Türkiye’de bir ilk olan Yaşayarak Öğreniyorum projesine, 870 öğrencisi olan okulda 10 kategoriden toplam 2 bin 500 katılım oldu.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan okul müdürü Ramazan Aşçı, bu projenin içerik ve uygulama yönüyle Türkiye’de bir ilk olduğunu belirterek şöyle konuştu: "Bu proje kapsamında bilim, spor, resim, müzik, tiyatro, kitap okuma, öykü-şiir-deneme yazma, Kur’an-ı Kerimi okuma ve anlama, İngilizce ve Arapça kısa film yarışmaları ve üniversiteye hazırlık olmak üzere toplam 10 kategoriden oluşan proje başlattık. Yaşayarak Öğreniyorum projesine öğrencilerin ilgisi çok büyük. Projenin birçok okula örnek olacağına inanıyorum.’’

PROJE MEYVESİNİ VERMEYE BAŞLADI

TOKİ Güneşpark Evleri Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri, projenin bir bölümü olan Yaşayarak Öğreniyorum-Bir Damla Kan Yeni Bir Hayat projesi kapsamında, vatandaşları bilgilendirerek kan bağışında bulunmalarını sağladı.

TOKİ Güneşpark Evleri Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi tarafından Küçükçekmece Belediyesi desteğiyle hayata geçirilen Yaşayarak Öğreniyorum-Bir Damla Kan Yeni Bir Hayat’ projesi kapsamında ayrıca Türk Kızılayı İl Başkanı İlhami Yıldırım ve Başakşehir Şube Müdürü Fatih İlhan da öğrencilerle buluştu.

Başka bir kategoride bir gurup öğrenci, küçüklere okuma alışkanlığı kazandırmayı amaçlayarak Küçükçekmece’de bir ilkokulun kütüphanesini baştan sona yeniledi. Bir diğer proje gurubu Batman’dan bir gurup öğrenciyi İstanbul’da misafir etti. Bu sayede yörelerimiz arasında kültürel iletişimin gelişmesine destek verildi.

Okul müdürü Ramazan Aşçı, projelerin başlamasıyla beraber okulda disiplin olayı yaşanmadığını, öğrencilerin okul ve öğretmenlerine bağlılıklarının arttığını, okul içi iletişimin güçlendiğini ifade etti.

ÖĞRENCİLER HEM YARIŞTA HEM OKULDA KAZANACAK

Projenin tamamlanmasından sonra 2 Haziran 2016 tarihinde düzenlenecek ödül töreninde her 10 kategoride başarı derecesinde ilk 10’a giren toplam 100 öğrenciye Küçükçekmece Belediyesi tarafından altın ödülü verilecek. Bu projede amaçlanan “100 Altın Öğrenciye 100 Altın Ödül” sloganıyla gençlerin başarılı olmaya teşvik edilmesi. Ayrıca, projelerde ilk 10’a giren öğrenciler normal ders müfredatı dahilindeki proje derslerinden 100 puan almaya hak kazanacak.
Kaynak: İHA