Kral Selman söz verdi

İİT Zirvesi için Türkiye'de bulunan Kral Selman, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Prof. Dr. Görmez'le yaptığı görüşmede hac kontenjanı sözü verdi.

Kral Selman söz verdi
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez'in Suudi Arabistan Kralı Selman Bin Abdulaziz ile yaptığı görüşmede, Türkiye'nin Suudi Arabistan'dan ek kontenjan talebi gündeme geldi. Edinilen bilgiye göre Kral Selman, Türkiye'ye ek kontenjan sözü verdi.

Türkiye'de hacca gitmek için başvuranların sayısı milyonları aştığı için Diyanet İşleri Başkanlığı, Suudi Arabistan hükümetinden ek 40 bin kontenjan istemişti. Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, konu ile ilgili yaptığı açıklamada, “Bütün hacı adaylarımızın bize gönül koyduğunu biliyorum. Çaresizlikten dolayı da çok üzüntü içindeyiz. İlave talebimiz oldu. Suudi Arabistan'dan ümitliyiz. Taleplerin olumlu karşılanacağını diliyoruz” demişti.

GÖRÜŞMEDE ELE ALINDI


Binlerce hac adayının beklediği ek kontenjan talebi, geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Diyanet İşleri Başkanı Görmez'in Suudi Arabistan Kralı Selman Bin Abdulaziz ile yaptığı görüşmede ele alındı. Erdoğan ve Görmez, Kral Selman'a Türkiye'nin ek kontenjan talebini anımsattı. Edinilen bilgiye göre, Suudi Arabistan Kralı Selman Bin Abdulaziz, Türkiye'nin talebine olumlu yanıt verdi. Gönderilecek hacı adayı sayısı önümüzdeki günlerde netlik kazanacak.